Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 14, 2013

Herpesul genital

Publicat pe 14 mai 2013 at 11:25am

Caracterizat printr-o erupţie cu vezicule dureroase la nivelul organelor genitale, herpesul genital este o boală infecţioasă foarte conta­gioasă, care se transmite prin contact sexual cu o persoană infectată.

Cu o frecvenţă în creştere în toată lumea, herpesul genital este produs de virusul Herpes simplex 2. După infectare, virusul rămâne cantonat în organism, chiar dacă este inac­tiv cea mai mare parte a tim­pului.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Boală cu transmitere sexuală, foarte contagioasă mai ales dacă raportul sexual are loc în momentul în care sunt pre­zente la partener vezicule pe organele genitale.

SEMNE Şl SIMPTOME

Primo-infecţia este episodul cel mai intens. După o pe­rioadă de incubaţie de aproxi­mativ…

Scanarea cardiaca si arteriografia coronara

Publicat pe 14 mai 2013 at 9:35am

Arteriografia coronara – O analiza relativ noninvaziva care ofera o estimare buna asupra cantitatii de sange pompata de inima la fiecare bataie (fractia de ejectie) este scanarea cardiaca prin masurarea accesului. Cu fiecare bataie, inima normala expulzeaza cel putin 50% din sangele continut in fiecare ventricul.

Arteriografia coronara – Fractia de ejectie

Procentajul expulzat se numeste fractie de ejectie si este unul dintre cei mai buni indicatori ai eficientei si puterii contractiei cardiace.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Fractia normala de ejectie este cuprinsa intre 50 si 75 de procente. Fractia de ejectie este una dintre cele mai importante masuratori folosite de…