Herpesul genital0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli, herpesul genital, herpesul genital simptome, ulceratii

Caracterizat printr-o erupţie cu vezicule dureroase la nivelul organelor genitale, herpesul genital este o boală infecţioasă foarte conta­gioasă, care se transmite prin contact sexual cu o persoană infectată.

Cu o frecvenţă în creştere în toată lumea, herpesul genital este produs de virusul Herpes simplex 2. După infectare, virusul rămâne cantonat în organism, chiar dacă este inac­tiv cea mai mare parte a tim­pului.

Boală cu transmitere sexuală, foarte contagioasă mai ales dacă raportul sexual are loc în momentul în care sunt pre­zente la partener vezicule pe organele genitale.

SEMNE Şl SIMPTOME

Primo-infecţia este episodul cel mai intens. După o pe­rioadă de incubaţie de aproxi­mativ o săptămână, la nivelul aparatului genital apar mâncărimi, senzaţie de arsură şi mici vezicule  şi, uneori, în regiunea perianală (la ambele sexe). Veziculele se sparg, lăsând mici ulceraţii foarte dureroase, care se vin­decă în 10-21 de zile. Gan­glionii limfatici inghinali pot fi măriţi şi dureroşi, pacientul poate avea febră, cefalee, dureri musculare. In timpul micţiunii, femeile au senzaţie de usturime în momentul în care urina vine în contact cu ulceraţiile.

Acest prim puseu durează două sau trei săptă­mâni. Episoadele următoare sunt mai scurte şi mai puţin intense, dar frecvente. Diagnosticul de herpes genital se pune la examenul clinic al pacientului şi, dacă este nece­sar, prin izolarea virusului din vezicule prin culturi pe medii speciale.

La persoanele imunodeprimate. Herpesul genital este grav la copii, care prezintă la naştere o imunitate scăzută, şi la bolnavii al căror sistem imunitar este deficitar, fie din cauza unui tratament imu- nosupresor, ca de exemplu după un transplant de organ, fie din cauza unei boli de care suferă (anumite cancere, SIDA). Herpesul genital se

VIRUSURILE HERPETICE

Virusul Herpes simplex (HSV) aparfine familiei Herpesviridae, ca şi virusul varicelei şi al zonei zoster, virusul Epstein-Barr, agentul patogen al mononucleozei infectioase, citomegalovirusul, care este res­ponsabil uneori de o boală gravă a copilului şi adultului, şi virusul Herpes 6, agentul pato­gen al unei boli pediatrice, exantemul subit. Herpes simplex afectează pe de o parte pielea şi mucoasele, iar pe de alta sistemul nervos. Sunt două sub­specii patogene: HSV1, respon­sabil de herpesul bucal, şi HSV2, agentul herpesului genital.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Herpesul genital

Lasă un răspuns