Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 23, 2015

Ce principii alimentare promoveaza dieta Kousmine?

Publicat pe 23 oct. 2015 at 1:03am

Medicul Catherine Kousmine, un adevarat pionier in medicina nutritionala a aratat in cercetarile sale ca starea de sanatate depinde de ceea ce mancam si de ceea ce contine dieta noastra de zi cu zi. Medicul a studiat cancerul, scleroza multipla, artrita reumatoida si alte afectiuni autoimune.

Kousmine spune ca o mare parte a maladiilor cronice actuale par sa fie consecinta indirecta a unei alimentatii degradate progresiv si insidios.

Expertul mai apreciaza ca in cazul in care o alimentatie este eronata, ea poate sa cauzeze probleme de sanatate, asa ca revenirea la o alimentatie sanatoasa reprezinta o arma terapeutica…

Alimente de evitat in afectiuni ale ficatului

Publicat pe 23 oct. 2015 at 1:01am

Unul dintre organele care joaca un rol decisiv in buna functionare a corpului uman este ficatul. Acesta indeplineste numeroase functii, iar printre ele se afla si indepartarea reziduurilor din sange. Atunci cand acesta este suferind, se impune ca persoana respectiva sa fie foarte atenta la dieta.

Exista cateva alimente pe care trebuie sa le eviti daca suferi de o boala hepatica.

Afectiuni de ficat – Alimente bogate in proteine

De pilda, este necesar sa mananci cat mai putine alimente prea bogate in proteine. Asta se intampla deoarece cantitatea de proteine pe care o ingerezi trebuie…