Ce principii alimentare promoveaza dieta Kousmine?0 Comments

Publicat in:
Etichete: catherine kousmine, cure de slabire, dieta, diete de slabit, eficienta, fructe, kefir, mic dejun, nutritie, pranz, tofu

Medicul Catherine Kousmine, un adevarat pionier in medicina nutritionala a aratat in cercetarile sale ca starea de sanatate depinde de ceea ce mancam si de ceea ce contine dieta noastra de zi cu zi. Medicul a studiat cancerul, scleroza multipla, artrita reumatoida si alte afectiuni autoimune.

Kousmine spune ca o mare parte a maladiilor cronice actuale par sa fie consecinta indirecta a unei alimentatii degradate progresiv si insidios.

Dieta Kousmine

Dieta Kousmine

Expertul mai apreciaza ca in cazul in care o alimentatie este eronata, ea poate sa cauzeze probleme de sanatate, asa ca revenirea la o alimentatie sanatoasa reprezinta o arma terapeutica desoebit de eficienta.

Dieta Kousmine – principii

Dieta Kousmine se bazeaza pe anumite principii cum ar fi faptul ca dieta voastra zilnica trebuie sa fie reechilibrata in baza anumitor alimente cum sunt cerealele, uleiurile obtinute prin prima presare la rece, zaharul brun de trestie sau mierea, fructele si legumele crude.

In plus, expertul sustine ca este necesar sa ne ferim de o alimentatie care are prea mult zahar si proteine si care poate sa ajute la dezvoltarea unei florei de putrefactie intestinale, care poate fi o sursa de boli.

Este necesara si verificarea echilibrului acido-bazic urinar si combaterea unei acidifieri anormale provocate prin lipsa anumitor oligoelemente si vitamine.

De asemenea, trebuie sa fie corectate prin dieta dezechilibrele minerale si vitaminice. Nutritionistul propune ca la micul dejun sa fie consumate in schimbul cafelei cu lapte, a untului cu gem, ceaiul si crema budwig. La pranz, este bine sa mancati legume crude in salata, cu iaurt si putin ulei presat la rece, patrunjel proaspat sau uscat, sare, piper si suc de lamaie.

Este indicat sa aveti cate o portie de ficat o data pe saptamana, de carne sau peste slab, la cuptor sau gratar, cu un strop de ulei.

In cazul celor care sunt vegetarieni, se recomanda branza slaba sau un ou moale, dar si cerealele. Pentru gustare, sunt recomandate fructele crude, iar la cina este bine sa evitati carnea, iar aceasta sa fie servita pe principii similare ca si pranzul.

Ce contine crema Budwig si cum se prepara?

Catherine Kousmine a promovat crema Budwig, care reprezinta un amestec de fructe, cereale crude macinate, oleaginoase si produse lactate si a fost creata de Johanna Budwig.

Pentru a va pregati singuri o astfel de crema, este bine sa amestecati cu furculita sau cu mixerul pana obtineti o pasta din circa 4 lingurite de iaurt din soia, tofu sau kefir din soia. Health24.com scrie ca in plus, crema mai trebuie sa aiba doua lingurite din uleiuri obtinute din prima presare la rece, cum ar fi ulei alimentar de in, de nuci, de floarea-soarelui sau rapita.

Este bine sa mai adaugati un suc obtinut de la o jumatate de lamaie, la care adaugati pulpa, circa 2 lingurite dintr-un singur fel de seminte oleaginoase crude, fara sare, doar in stare cruda!

Mai puteti adauga susan, 3 nuci, 6 migdale, 6 alune, seminte de dovleac, caju si castane, precum si o banana coapta bine si zdrobita sau 3 caise seci lasate peste noapte in apa sau miere.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce principii alimentare promoveaza dieta Kousmine?

Lasă un răspuns