Cat de periculoasa poate fi scabia?0 Comments

Publicat in:
Etichete: boala, contact, gazda umana, manifestare, nociv, scabia, scabie, simptome, zile

Scabia este o boala care se transmite prin contact apropiat, cum ar fi dormitul in acelasi pat. Care2.com arata ca acarienii scabiei nu pot zbura deoarece acestia se misca extrem de lent. Acarienii scabiei pot trai pana la 4 zile fara gazda umana. In acest timp, acestia se pot transmite altor persoane prin haine, lenjeria de pat, si prin alte articole de uz casnic si personal.

Scabia

Scabia

Scabia – Simptome

Expertii sustin ca scabia este contagioasa, iar cei care au parte de asa ceva pot sa transmita parazitii altor persoane, inainte si dupa aparitia simptomelor.

Imediat dupa prima infestare, specialistii sunt de parere ca este necesar sa treaca cateva saptamani, inainte de prezentarea primelor simptome. Trebuie spus ca acest pacient este contagios in acest interval denumit perioada de incubatie. De asemenea, in caz de infestare cu sarcoptul scabiei, vor trece cel mai probabil 2 sau 3 zile pana la dezvoltarea simptomelor.

La cine apare scabia norvegiana?

Potrivit sursei citate, cea mai frecventa complicatie a scabiei este cea reprezentata de infectia bacteriana a pielii denumita impetigo, care apare in cazul gratarii intense a pielii. Specialistii sunt de parere ca foliculii pilosi se pot infecta, iar medicamentele antibiotice sunt necesare in scopul tratarii infectiei bacteriene cutanate.

Epiderma poate deveni in acest mod scuamoasa sau lucioasa, datorita afectiunii in cauza. Potrivit sursei citate, o alta forma de scabie, cea norvgeiana, este o boala grava, care se poate dezvolta la persoanele cu sistem imun deficitar.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de periculoasa poate fi scabia?

Lasă un răspuns