Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie, 2015

Mergi la un SPA medical? Iata de ce trebuie sa tii cont

Publicat pe 30 nov. 2015 at 1:01am

Multe persoane sunt atrase de conceptul de SPA medical, care se adreseaza atat tinerilor, cat si celor mai in varsta, care vor sa isi rezolve anumite probleme de sanatate apeland la un astfel de centru. Health24.com scrie ca acest concept pune la dispozitie solutii profesioniste prin consiliere medicala, iar cei care apeleaza la un astfel de tratament au parte de unul personalizat.

Aparatura si rezultatele dorite

Se intampla ca uneori aparatura din dotarea unui centru SPA medical sa produca diferite leziuni, astfel incat este nevoie de un specialist in domeniu. Pentru a evita astfel de dificultati, este bine…

Masti pentru ten recomandate in sezonul rece

Publicat pe 29 nov. 2015 at 1:01am

Pastrarea frumusetii chipului unei femei in perioada sezonului rece reprezinta o adevarata lupta, deoarece timpul friguros este destul de potrivnic tenului. Iarna, epiderma de pe chipul unei femei se deshidrateaza mai usor, devenind subtire, fragila si mai putin elastica.

Care2.com scrie ca dermatologii recomanda sa se acorde tenului o atentie mai mare in acest interval de timp deoarece factorii poluanti din atmosfera, precum si pierderea excesiva a apei din straturile pielii reprezinta principalii factori care cauzeaza deshidratarea pentru tenul vostru.

Specialistii sustin ca deshidratarea tenului se manifesta mai ales la femeile blonde sau roscate…

Remedii naturale pentru sebumul in exces din parul tau

Publicat pe 28 nov. 2015 at 1:01am

Sebumul reprezinta o substanta secretata de glandele sebacee, care acopera foliculii de par, ajungand la suprafata pielii prin pori. Portalul Care2.com scrie ca sebumul se amesteca cu lipidele si cu transpiratia si formeaza o manta acida, care actioneaza ca si o bariera si impiedica impuritatile sa penetreze pielea, pastrand-o in acelasi timp hidratata.

Excesul de sebum

In clipa cand ai parul mai gras, trebuie sa fii convinsa ca ai un exces de sebum, iar problemele firului de par, ale radacinilor si scalpului sunt cauzate de dezechilibrul glandelor sebacee, fie ca este vorba de supraproductie sau subproductie de sebum.

Trebuie…

Arborele de cola si utilizarile sale pentru sanatate

Publicat pe 27 nov. 2015 at 1:01am

Unele din cele mai folosite seminte din toata lumea sunt semintele arborelui de cola. Originar din zona vestica a continentului african, arborele de cola este cultivat in mai toate tarile situate in zonele tropicale. Arborele de cola este foarte de folosit de vindecarii din zona Coastei de Fildes, ca si decoct sau macerat pentru bai sau injectii, ca afrodiziac, precum si in situatia unor nasteri mai dificile, ca sa accelereze travaliul.

Acest arbore poate creste pana la 12 m inaltime, are frunzele ascutite la ambele capete, cu nervuri proeminente, colorate in verde inchis.

La…

Un tonifiant foarte bun pentru muschiul cardiac

Publicat pe 26 nov. 2015 at 1:01am

Ciuperca denumita Cordyceps care provine din China este una dintre cele mai rare si pretuite ciuperci chinezesti. Aceasta ciuperca a fost folosita in medicina traditionala chinezeasca inca de acum un mileniu de catre terapeutii imperiali. Denumirea sa provine de la cordyceps, care se traduce: „iarna este larva, vara se transforma in planta”.

Aceasta denumire se datoreaza faptului ca intr-o parte a ciclului sau biologic, ciuperca exista sub forma de planta, iar in cealalta, sub forma de insecta sau larva. Conform specialistilor, in perioada verii, dupa maturarea sporilor ciupercii, acestia se imprastie si in cazul in care nimeresc larva unui anumit fluture, o paraziteaza, trecand de la stadiul vegetal la acel…