Cum poti sa afli daca o sa ai probleme cu greutatea?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cum aflu, dieta, greutate, ingrasare, simptome

Respiratia si problemele cu greutatea

In cazul in care iti faci griji legat de felul in care vei arata in 5, 10 sau 15 ani, exista cateva „simptome” la care ar trebui sa fii atent. Unul dintre acestea este respiratia.

„Oamenii care au atat hidrogen, cat si metan in respiratia lor tind sa aiba un indice de masa corporala mai mare, precum si un procent mai ridicat de grasime in corp”, spune Ruchi Matur, specialist in domeniu.

Unele cazuri de obezitate sunt legate de un dezechilibru al microorganismelor din intestine, ele provocand o respiratie specifica.

Expertii afirma ca acestea reprezinta un indiciu al predispozitiei spre greutate excesiva. De exemplu, un test al respiratiei nu este deocamdata disponibil pe piata, insa un doctor iti poate spune daca vei avea astfel de probleme in viitor.

Iata cum mai poti afla daca vei avea in viitor probleme cu greutatea:

Greutatea si dieta

Greutatea si dieta

Ingrasarea si tiroida

Potrivit specialistilor, testele de laborator ii pot arata doctorului tau de familie cum iti functioneaza aceasta glanda extrem de importanta in corp. In cazul in care ea este lenesa, atunci si metabolismul va fi la fel, spune Elizabeth DeRobertis, experta in diabet si nutritie.

Medicul este cel care iti poate prescrie medicamentele ce te pot ajuta cu astfel de probleme endocrine.

Nivelul insulinei

Insulina este un hormon, care in cazul in care este prezent in exces in corp, determina acumularea de kilograme nedorite. Daca nivelul de insulina din corp este de 10 ori mai mare decat in mod obisnuit, atunci pacientul trebuie sa consume mai putine calorii, in special din carbohidrati, caci insulina le transforma in grasime destul de repede.

Somnul

Potrivit expertilor, daca nu dormiti bine, organismul interactioneaza cu hormonii denumiti leptina si grelina. Leptina ne „spune” cand am mancat destul, iar grelina ne atentioneaza cand ne este foame. Lipsa somnului reduce nivelul leptinei si il creste pe cel al grelinei.

Studiile de specialitate arata ca mai putin de sase ore de somn pe noapte duc la acumularea kilogramelor nedorite.

Fotografiile de familie

Pare greu de crezut dar si acestea te pot ajuta sa vezi daca parintii si bunicii au avut asemenea probleme. Daca asa stau lucrurile, ar trebui ca asta sa fie pentru tine un semnal de alarma. Zestrea genetica a fiecaruia nu poate fi schimbata, dar putem face sport in mod regulat si ne putem controla dieta.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Cum poti sa afli daca o sa ai probleme cu greutatea?

Lasă un răspuns