Cum apar si se manifesta anumite virusuri0 Comments

Publicat in:
Etichete: herpes oral, infectie, sanatate, simptome, Tratament, virus

In viata de zi cu zi, o persoana intra in contact cu foarte multe microorganisme, asa incat acestea ii pot face neajunsuri in privinta starii de sanatate. Medicii ne anunta ca anumite virusuri s-au raspandit atat de mult incat la ora actuala noua din zece persoane le-ar putea avea.

Virusuri - simptome

Virusuri – simptome

Virusul herpes simplex de tip 2

Printre acestea se afla si virusul herpes simplex de tip 2, care afecteaza, conform unor estimari citate de BBC, circa 9 din 10 oameni, care au avut de-a face cu virusul acesta care este vinovat de aparitia herpesului genital. Acest virus se poate lua prin contact sexual, insa si prin intermediul prosoapelor.

Peste 50% dintre cei care sufera de herpes genital nu observa niciun fel de simptom, astfel incat ai putea sa traiesti cu el toata viata. In clipa cand acesta se manifesta, apar niste eruptii de vezicule mici si pline cu lichid, iar imediat dupa ce se vindeca, reactivarea poate avea loc pana la 5 ori pe an. Nici prezervativul nu te protejeaza, in general, de herpes, pentru ca pielea tot intra in contact cu zona afectata.

Herpesul simplex 1

Un alt virus periculos este cel care cauzeaza herpesul oral, insa au fost cazuri in care a provocat herpesul genital. In cazul in care cineva are leziuni herpetice la nivelul gurii ii face sex oral partenerului, acesta se poate alege cu un herpes genital.

Medicii citati de BBC arata faptul ca raspandirea infectiei cu herpesul simplex 1 (HSV 1) la adulti este de peste 80% in tarile slab dezvoltate de pe continentul african, din Asia sau America de Sud.

Virusul de tip HSV 1 se poate transmite prin sarut, ca urmare acontactului cu saliva si leziunile de pe buze. In plus, specialistii mai spun ca transmiterea infectiei prin intermediul obiectelor contaminate cum ar fi periute de dinti, prosoape, batiste sau pahare este posibila, insa se intalneste mai rar.

Virusul herpetic uman de tip 6

Virusul herpetic uman de tip 6 este cel cu care peste 90% dintre oameni intra in contact, fiind implicat in etiologia a sindroamelor Exantemul subit (Roseola infantum) si Limfadenopatia in cazul adultilor.

Herpesul de tip 6 provoaca febra, diaree si urticarie, pentru ca apoi sa se vindece. Totusi, medicii spun despre acest virus ca el nu mai paraseste corpul vreodata, ci il veti purta mereu din momentul in care l-ati contractat. Expertii citati de BBC arata ca la adulti, acest tip de virus nu provoaca simptome in cele mai multe cazuri.

Totusi, in cazuri foarte rare, insa, virusul se poate reactiva in diferite parti ale corpului, inclusiv in creier, plamani, inima sau rinichi.

De asemenea, reactivarea virusului in creier poate cauza o infectie atat de puternica, incat poate fi letala.

Virusul Epstein-Barr sau virusul herpetic de tip 4

Un alt virus care poate fi contactat de oameni este Epstein-Barr, care se inscrie in familia herpesului, fiind vorba despre virusul herpetic de tip 4. Mai multe de 9 din 10 oameni au acest virus in organism care uneori se manifesta, alteori nu, iar atunci cand o face putem vorbi despre mononucleoza infectioasa sau boala sarutului.

Aceasta afectiune se poate manifesta ca o simpla infectie printr-o stare de febra, de oboseala, faringita, dureri musculare, marirea ganglionilor limfatici in special in zona gatului, dar si anumite dificultati de respiratie.

Virusul Epstein-Barr ramane in organism toata viata, de cele mai multe ori mononucleoza nu reprezinta un pericol. Majoritatea persoanelor sunt expuse pana la 35 de ani, iar organismul lor produce anticorpi.

Virusul varicelo-zosterian

Virusul varicelo-zosterian poate sa determine varicela in copilarie. Medicii sustin ca in cazul in care te vei vindeca de aceasta afectiune, virusul poate ramane in corp si poate sa se reactiveze in anumite conditii si sa declanseze boala numita zona zoster.

Zona zoster este o boala dureroasa, care se manifesta prin eruptii pe corp.

Virusurile hepatice

In cazul virusului hepatitic, fie ca este vorba despre hepatita A, B sau C, acesta poate supravietui in corp fara ca tu sa stii pentru multi ani, timp in care il poti transmite si altora.

Hepatita A este usor de tratat, insa cele de tip B si C sunt periculoase, deoarece daca nu sunt tratate pot sa cauzeze ciroza si chiar cancer hepatic. Medicii spun ca este destul de lejer sa te contaminezi cu vreun virus hepatitic. Il poti lua daca bei apa dupa cineva sau ca urmare a unor manevre estetice cum ar fi manichiura, piercing sau extractii dentare sau alte lucrari de natura stomatologica.

In intreaga lume, circa 30% dintre persoane sunt infectate cu virusul hepatitic B, iar in ceea ce priveste hepatita C, sunt 150 de milioane de cazuri pe tot globul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum apar si se manifesta anumite virusuri

Lasă un răspuns