Alimente cu care slabesti fara sa iti fie foame0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, alimente de slabit, alimente slabire, alimente slabit, banane, cafea, ciocolata, fibre, fructe, sanatos

Alimente de slabire – Un studiu elaborat recent de savantii de la Universitatea din Tel Aviv a reusit sa atraga atentia asupra unor alimente care, administrate conform prescriptiei si fara exces, pot contribui la scaderea in greutate.

Specialistii spun ca aceste alimente ne ajuta sa slabim, atat direct, datorita cotinutului limitat de calorii, cat si indirect prin prelungirea senzatiei de satietate dupa mese.

Recomandarile expertilor se refera la faptul ca alimentele acestea pot insoti obisnuitele regimuri prescrise, dar au avantajul ca ofera toate principiile alimentare de care are nevoie corpul omenesc, pentru ca slabind sa nu piarda din capacitatea sa de dezvoltare sau de aparare impotriva factorilor externi.

Alimente de slabit – Tortul mancat dimineata devreme

Prin diferite teste efectuate pe persoane sanatoase, specialistii din Tel Aviv au ajuns la concluzia ca, dupa obisnuitul mic dejun recomandat in cadrul regimului de slabire, este indicata si o mica felie de tort (50-70 g). Explicatia este aceea ca aportul de hidrocarbonati ai acesteia va taia senzatia de foame care se instaleaza de obicei, dupa un mic dejun alcatuit din fructe.

Alimente de slabire

Alimente de slabire

Testele efectuate pe persoane carora li s-a recomandat un regim sever de slabire au aratat ca, dupa opt luni, cei care tinusera acest regim au slabit cu 5,7 kg, in timp ce ceilalti, care si-au permis mica felie de tort, slabisera spectaculos cu 20 kg, potrivit Factroom.

Alimente pentru slabire – Supa spaniola Gazpacho

Expertii prefera o data pe zi aceasta supa rece, de sorginte spaniola, in locul salatelor, recomandate pana acum cu insistenta de nutritionisti. Fata de salate, care pot fi consumate si ele la alte ore, supa are avantajul ca este mai bine primita de sistemul digestiv si are un continut caloric foarte scazut.

Puteti gasi pe Internet se gasesc numeroase retete pentru o astfel de supa, care au la baza: telina, castravete, usturoi, ardei verde, ulei de masline, rosii, otet de mere. Otetul poate fi eliminat in cazul celor cu probleme gastrice.

Slabirea cu ajutorul fulgilor de ovaz cu nuci

Fulgii de ovaz accelereaza tractul digesiv, in timp ce nucile se digera mai greu. Combinatia lor da o senzatia de satietate care dureaza mult, datorita nucilor. Amestecul se poate face mai legat cu iaurt degrasat sau mai diluat cu putina supa. Inainte de a inghiti acest amestec, el trebuie bine mestecat.

Cine are probleme privind dentitia, poate macina nucile, inainte de a le introduce in fulgii de ovaz. Dispozitive de macinat nuci se gasesc la orice magazine cu produse casnice.

In afara efectului util despre care am vorbit, amestecul este foarte bun la gust. De asemenea, nucile pot fi inlocuite cu alune de padure sau migdale.

Alimente dulci care va slabesc – Ciocolata neagra, cel mai bun desert

Ciocolata „neagra”, cu un continut ridicat de cacao este cel mai bun desert pentru cine doreste sa slabeasca, deoarece o tableta de 100 grame satisface pofta de dulciuri pe intreaga zi, iar aportul caloric este minim. In plus, ajuta la mentinerea unei bune stari de spirit si a puterii de munca.

Atentie: trebuie tinut seama de un detaliu. Aceasta ciocolata nu se recomanda cardiacilor, atunci cand le este interzisa si cafeaua.

Alimente de slabit – Pepene galben versus banane

Pepenele galben are un continut redus de glucide, deci nu ingrasa. Bananele, dimpotriva, au un continut ridicat, deci trebuie portionate in cantitati mici. Amandoua alimentele insa contin mult potasiu, care ajuta la eliminarea apei din organism, ceea ce contribuie la silueta.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente cu care slabesti fara sa iti fie foame

Lasă un răspuns