Lifting facial0 Comments

Publicat in:
Etichete: chirurgie plastică, fiting facial, lifting, operatie estetica, paralizia facială

Soarele, fumatul, o dietă restrictivă şi consumul constant de alcool, toate lasă semne, de-a lungul anilor, pe faţa noastră, dar un lifting facial poate reduce o parte din efectele vizibile ale îmbătrânirii.

O operaţie de lifting facial reduce semnele de pe faţă ale procesului de înaintare în vârstă. Termenul cuprinde proceduri diverse, de la simple incizii şi remodelarea pielii şi a ţesutului adipos, până la proceduri complexe cu laser, care pot îndepărta straturile de piele ridată. Operaţiile de lifting facial au devenit frecvente în ultimii ani. Tot mai multe persoane apelează la operaţie din motive pur estetice, spre deosebire de cei care vor să corecteze o problemă medicală, de exemplu, paralizia facială. Acest fapt se poate datora dorinţei tot mai răspindite de a arăta cât mai normal cu putinţă. Tot mai multe persoane resimt presiunea de a arăta cât mai tinere posibil. Unele dintre ele nu pot face faţă acestei presiuni şi atunci apelează la chirurgia estetică.

CE IMPLICĂ OPERAŢIA de Lifting facial

Tipul de lifting facial depinde de ce doreşte pacientul să corecteze. Operaţia poate implica porţiunea superioară sau inferioară a feţei, sprâncenele, pleoapele, nasul, maxilarul inferior şi gâtul. Poate fi operată toata faţa sau numai părţi din ea.

Aproximativ 90% din pacienţi sunt femei, de obicei între 40-60 de ani, dar numărul de bărbaţi care se supun unui lifting facial este in creştere. Operaţia se poate face din numeroase motive:

■    încredere în sine, pentru pacienţii ce au trecut printr-o criză existenţială poate un divorţ sau o altă traumă.

■    după o paralizie facială, cum ar fi paralizia facială periferică Bell, urmare a afectării nervului periferic sau cea care poate urma unui atac cerebral.

CHIRURGIE: Plastică şi reparatorie

CONSULTAŢIA – In timpul primei consultaţii, medicul  sta doar de vorbă cu pacientul şi, de obicei, îi dă pliante, cărţi şi alte materiale informative, pe care acesta să le ia acasă. Pacientului i se va explica procedura în esenţă şi rezultatele realiste la care se poate aştepta.

Cea mai importantă informaţie care va fi furnizată pacientului este că liftingul facial nu opreşte procesul de îmbătrânire, el doar reduce unele din efectele vizibile ale acestuia. Mulţi pacienţi pot fi dezamăgiţi de rezultate dacă nu sunt informaţi complet asupra procedurii. înainte de a doua consultaţie, pacientului i se fac fotografii. După o lună, pacientul se prezintă iar la chirurg şi i se arată paşii care vor fi urmaţi in cazul lui, la efectuarea intervenţiei. Până în acest moment, pacientul a avut timp să citească literatura indicată şi să ia în considerare toate aspectele pe care le implică operaţia.

TEHNICI DE LIFTING – Se îndepărtează pielea în exces şi depozitele de grăsime de pe pleoapa superioară.In pleoapa inferioară se face o incizie şi se îndepărtează grăsimea în exces.

Liftingul subperiostal
. Mai frecvent folosit la pacienţii mai tineri, este o procedură endoscopică de ridicare a regiunii de mijloc a feţei, prin ridicarea peri-ostului oaselor feţei din zonă.

Liftingul SMAS
. Se eliberează pielea şi muşchii subiacenţi de pe ligamentele din profunzime. Pielea este ridicată şi ţesutul subiacent musculoaponevrotic repoziţionat, pentru a da obrajilor o nouă formă.

Reducerea feţei:
a. se foloseşte tratamentul cu laser pentru îndepărta straturi foarte fine de piele;
b. grăsimea este îndepărtată prin incizii foarte mici în gură.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Lifting facial

Lasă un răspuns