Senzatia de nod in gat – Cauze0 Comments

Publicat in:
Etichete: corp, experti, fond psihic, glanda tiroida, nod in gat, senzatii

O multime de situatii stresante pun la grea incercare in fiecare zi corpul uman. Ajungem, astfel, in situatia de a ne confrunta cu senzatii de nod in gat, care ne pun in dificultate in anumite momente. Senzatia de nod in gat se poate manifesta din cauza mai multor motive si este necesar sa fie investigata de un medic.

Senzatia de nod in gat

Senzatia de nod in gat

Nodul in gat provoca dificultati la inghitire sau poate fi insotit de dureri in piept sau de senzatia de sufocare

Expertii sunt de parere ca in clipa cand aceasta problema apare la tineri care nu au probleme de sanatate, vinovat este, cel mai adesea, stresul sau un fond psihic mai labil. Insa, senzatia de nod in gat poate precede si o laringita sau o raceala, putand fi si semnul unor probleme severe.

Potrivit expertilor, depresia, anxietatea sau atacurile de panica determina adesea contractura muschilor esofagului, facandu-si prezenta aparitia dificultatilor la inghitire si senzatiile de inecare. Uneori, este necesar sa efectuati si o testare psihologica, psihoterapie sau tratamente anxiolitice.

Medicii mai spun ca afectiunea de reflux gastroesofagian este una dintre afectiunile ce pot fi responsabile de aparitia senzatiei de constrictie la nivelul gatului. Ca urmare a acidului gastric si a particulelor de alimente care se intorc in faringe si in cavitatea bucala, poate fi afectat intreg esofagul, inclusiv muschii de la acest nivel.

Glanda tiroida poate fi vinovata pentru anumite senzatii ale corpului?

Expertii va recomanda ca in aceasta situatie sa faceti un consult gastroenterologic si o endoscopie digestiva. De asemenea, acest simptom neplacut poate sa se manifeste si in cazul cresterii in dimensiuni a glandei tiroide, pe fondul aparitiei unor noduli.

Aceasta senzatie poate sa apara in cazul in care nodulii tiroidieni sunt foarte mari si de consistenta dura, determinand si probleme de respiratie severe, pana la sufocare, sau dificultati la inghitire. Exista specialisti care recomanda si un consult endocrinologic persoanelor care manifesta senzatia de constrictie la nivelul gatului.

Mai trebuie spus ca in urma unor teste, s-a observat ca si tulburarile de ritm cardiac pot da senzatia de nod in gat. Bataile inimii se pot accelera si pot fi asociate cu senzatia de nod in gat si in cazul consumului excesiv de cafea, alcool, ceai verde sau negru ori de racoritoare de tip cola.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Senzatia de nod in gat – Cauze

Lasă un răspuns