Alimentatia corecta dupa nastere – micul dejun0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatia corecta, alimentatie corecta, cereale mic dejun, importanta cerealelor la micul dejun, masa dupa nastere, micul dejun, nastere

Micul dejun corect influenteaza in mod direct sanatatea, ne permite sa fim mai eficienti la lucru si, in paralel, imbunatateste performantele noastre si in alte domenii.

Daca dorim ca atat noi, cat si copiii nostri, sa pornim ziua in cele mai bune conditii, va trebui sa incepem cu un mic dejun corect.

Micul dejun

Micul dejun

Micul dejun – Influenta micului dejun asupra corpului uman

Dar sa vedem cum influenteaza micul dejun organismul uman: cand dormiti noaptea, organismul dumneavoastra are nevoie de energie, chiar daca este in stare de somn. In special creierul are nevoie de glucoza, care este o forma de carbohidrat. Organismul nostru se aprovizioneaza cu acesti carbohidrati din mesele si delicatesele pe care le luam in fiecare zi si ii depoziteaza sub forma de glicogen in muschii si in ficatul nostru.

In timpul noptii, organismul descompune glicogenul in glucoza pe care o utilizeaza ca sursa de energie, adica, altfel spus, ca un combustibil pentru nevoile sale.

Din aceasta cauza, avem nevoie de micul dejun pentru a completa rezervele de glicogen, necesar pentru activitatile noastre matinale.

Micul dejun permite metabolismului sa suporte schimbarile rapide care sunt necesare pentru ocupatiile noastre matinale. Si acest lucru pentru ca, atunci cand dormim noaptea, metabolismul scade.

Dar cand luam micul dejun putin dupa ce ne trezim, atunci, metabolismul porneste mai usor, accelereaza si ne permite sa ne activam mult mai rapid si eficient.

Asadar, micul dejun este un mod eficient de a oferi organismului nostru multe din componentele nutritive necesare de care va avea nevoie in cursul zilei si, totodata, ne ofera o alimentatie echilibrata, bogata in carbohidrati si proteine.

Continutul micului dejun, dar in general si al alimentatiei cu fibre din plante imbunatateste semnificativ durata vietii. Persoanele care obisnuiesc sa serveasca la micul dejun cereale integrale traiesc mai mult si prezinta risc scazut de boli cardiace sau cerebrale.

De asemenea, cerealele din alimentatia cotidiana ajuta functia intestinului si protejeaza impotriva constipatiei.

Cerealele integrale nu sunt supuse prelucrarii si isi pastreaza toate fibrele, in paralel, in urma consumului la micul dejun de cereale bogate in carbohidrati, se creeaza un sentiment de satietate si, astfel, nu apare nevoia de a manca intre mese diverse produse bogate in substante grase si calorii in plus.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimentatia corecta dupa nastere – micul dejun

Lasă un răspuns