Ce ar trebui sa mananci ca sa previi cancerul pancreatic?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, cancer, cancer de pancreas, cancerul pancreatic, noutati cancer pancreatic, studiu

Mai ales in situatia reprezentantelor sexului frumos, consumul frecvent de nuci si migdale este o masura de prevenire a cancerului de pancreas, anunta un studiu recent.

Expertii spun ca daca consumati de doua ori pe saptamana, fructe uscate – nucile, migdalele, arahidele, fisticul si caju – veti primi o protectie semnificativa contra cancerului pancreatic.

Cancer pancreatic

Cancer pancreatic

Acesta este concluzia unei cercetari citate de The Telegraph. Ca sa ajunga la aceasta concluzie, o echipa de cercetatori, printre care s-au numarat si savantii de la Scoala de Medicina de la Harvard, a monitorizat 75.000 de femei din SUA, analizand legatura dintre cancerul pancreatic si consumul de nuci.

Desi se stie faptul ca nucile pot duce la ingrasare, specialistii au observat ca femeile care consumau adesea fructe uscate erau mai slabute in comparatie cu celelalte.

„Femeile care au consumat cate o portie de nuci, o data sau de doua ori pe saptamana, au avut un risc semnificativ mai mic de a face cancer pancreatic”, a declarat dr. Ying Bao, de la Scoala de Medicina de la Harvard.

Medicii spun ca aceasta boala este una dintre cele mai grave forme de cancer in tarile occidentale, fiind favorizata de fumat si de obezitate.

De asemenea, cancerul de pancreas este asociat si cu diabetul zaharat, care poate fi inhibat prin consumul frecvent de fructe uscate. Beneficiul lor este dat de vitaminele, mineralele si de fitonutrientii continuti, care le confera, printre altele, culoarea si mirosul specifice.

Alte studii recente au aratat ca un consum des de nuci, migdale si alune poate reduce riscul de infarct cu 10%.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Ce ar trebui sa mananci ca sa previi cancerul pancreatic?

Lasă un răspuns