Tipurile de sange si infectiile urechii0 Comments

Publicat in:
Etichete: grupa, infectiile, sagvina, sange, urechi, urechii

Infectiile urechii

Infectiile urechii

Infectia urechii (infectiile urechii) este o problema medicala care apare in perioada copilariei, reprezentand aproximaiv 50% din toate cazurile pediatrice. Se estimeaza ca aproximativ trei mii de copiii vor suferi de cel putin o infectie de urechii inaintea varstei de doi ani.

Infectiile urechii – Factori de risc

Cei mai cunoscuti factori de risc in ceea ce priveste infectiile urechii sunt:

– lipsa igienei zilnice,
– incalzirea cu sobe cu lemne,
– fumatul mamei in timpul sarcinei sau expunerea la fumat excesiv,
– alergiile la anumite alimente si
– hranirea sugarului in mod artificial.

Cititi mai multe detalii legate de ureche si probleme ale auzului!

Infectiile urechii si grupa de sange

Un factor important de risc in cazul infectiilor urechii este grupa de sange.

In timp ce aceste infectii pot aparea la orice persoana cel putin o data, la copiii cu grupa sangvina A (sau la cei cu mame ce au aceasta grupa) infectiile urechii pot fi mult mai grave.

In general, la copiii  cu grupa de sange A, posibilitatea aparitiei unei astfel de infectii este cu 50% mai mare decat in cazul celorlalti. Se pare ca acest lucru se intampla din cauza predispozitiei, destul de ridicata a factorilor de aderenta/antiaderenta din grupa sangvina A, de a lasa cale libera bacteriilor. Exista o posibilitate mare ca anumite infectii ale urechii sa aiba o mai mare preferinta spre antigenii grupei de sange A.

Cat de mare este riscul de imbolnavire

Copiii cu grupa de sange A sunt cei mai susceptibili de avea infectii grave si repetate de urechii. De fapt, aceasta grupa este strans legata de aparitia unei asemenea afectiuni grave incat se recomanda inceperea unui tratament de prevenire chiar daca numai mama are grupa A de sange, deoarece se presupune ca exista un risc de infectie a urechii copilului.

Deci, daca mama are grupa de sange A atunci riscul de  infectare pentru copil creste de pana la 280%. Desi acest risc este ridicat dramatic, el paleste in comparatie cu ceea ce se poate intampla daca inainte de varsta de doi ani copilul face o infectie de urechii.

Recomandarile medicinei conventionale

Primul pas in a face fata  infectiilor este administrarea antibioticelor.

Pacientilor li se administreaza de multe ori si calmante (aspirina si tylenol) si antihistaminele. Daca respectivul copil are in continuare probleme  in ceea ce priveste infectiile urechii, se recomanda interventia chirurgicala, pentru a se realiza un drenaj normal al fluidului din ureche spre gat.

Cum trebuie evitate infectiile

Cea mai buna abordare a oricarei probleme  este sa se incerce prevenirea decat tratarea. La fel stau lucrurile si in privinta infectiilor urechii.

Aceasta informatie este importanta, in special, pentru mamele care au grupa sagvina A sau pentru cele care au un copil cu aceasta grupa de sange si trebuie luata in consideratie in incercarea de a reduce riscul de infectare a urechii copilului dvs.

Pentru viitoarele mame, acest lucru inseamna ca trebuie sa isi ia masurile de precautie  necesare pentru  a se asigura ca sunt ele insele sanatoase inante de nastere. Sfaturile prenatale, primite in mod normal prin sistemul medical conventional, sunt de baza.

Aceste recomandari includ: urmarea unei diete sanatoase, suplimentarea hranei cu agenti nutritivi si abtinerea de la fumat si de la consumarea bauturilor alcoolice.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tipurile de sange si infectiile urechii

Lasă un răspuns