Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 6, 2012

Primul ajutor in cele mai intalnite situatii

Publicat pe 06 iul. 2012 at 7:22pm
Primul ajutor de baza

Este doar un ajutor temporar acordat in caz de urgenta pentru salvarea vietii, prevenirea unor complicatii ulterioare si ameliorarea suferintelor pana in momentul in care un serviciu medical adecvat poate sa intervina.

Intepaturile de insecte In urma intepaturilor de insecte (albine, viespi, furnici etc.) pot apare atat reactii locale, manifestate prin eritem (roseata), edem (umflare) si prurit (mancarime) sau durere, cat si reactii generalizate, unele putand pune viata in pericol. Reactia generalizata poate apare daca victima este intepata de un numar mai mare de insecte sau daca prezinta o sensibilitate individuala (alergie) la…

Deficitul de Colagen

Publicat pe 06 iul. 2012 at 3:00pm

Colagenul formează baza structurii osoase, în cazul osteogenesis imperfecta.

Cunoscută şi sub denumirea de boala oaselor fragile, osteogenesis imperfecta este o boală genetică rară, în care oasele sunt fragile şi se fracturează uşor.

Este dificil de diagnosticat şi uneori este confundată cu abuzul fizic al persoanei respective, calitatea proastă a fibrelor de colagen poate duce la fragilitatea oaselor.

Se poate face o analogie a structurii osoase cu cea a betonului armat. Acest gen de material de construcţie este format dintr-o reţea de oţel, pe care se toarnă betonul, de jur împrejur. La nivelul oaselor, echivalentul reţelei de oţel este…