Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 19, 2012

Boli mintale ciudate – Sindromul Stockholm

Publicat pe 19 iul. 2012 at 8:09pm
Sindromul Stockholm descrie un fenomen psihologic paradoxal ce apare la victimele rapite si care consta in adulatie si sentimente pozitive fata de rapitor.

Ostaticii considera rapirea un gest de bunatate si nu de abuz, astfel ca incep sa relationeze si sa simpatizeze cu agresorul. Este important de subliniat ca aceste simptome apar in conditii de stres emotional foarte mare. Acest comportament este considerat ca o strategie obisnuita de supravietuire pentru persoanele care sunt victime ale abuzului interpersonal si a fost observat in cazul divorturilor cu copii, al copiilor abuzati emotional, al membrilor…

Identificarea cadavrelor cu identitate necunoscută

Publicat pe 19 iul. 2012 at 2:48pm

In unele cazuri de crimă, identificarea rămăşiţelor unui corp poate fi dificilă, ca urmare a gradului leziunilor suferite. Pentru a avea o identificare precisă se folosesc tehnici de patologie şi criminalistică.

Identificarea unui cadavru ce nu a suferit modificări semnificative este de obicei o sarcină simplă. De regulă, se foloseşte identificarea de către persoanele apropiate decedatului, care l-au cunoscut în timpul vieţii (de obicei cea mai apropiată rudă), dar uneori emoţia resimţită de acestea, precum şi modificările suferite de corp post-mortem, pot genera confuzii şi este nevoie de coroborare prin alte metode.

CADAVRELE ALTERATE

In cazul în care cadavrul a suferit alterări,…

Permalink  |  Tagged with: , ,