Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 22, 2012

Glanda tiroida II (video)

Publicat pe 22 iul. 2012 at 7:59pm
Glanda tiroida

Cand trebuie si, mai ales, cand poate fi pus diagnosticul medial. Din punct de vedere tiroidian, tulburarile de crestere si dezvoltare pot apare oricand pe parcursul vietii individului. Tratamentul chirurgical presupune un proces mai greoi de realizare a hormonilor tiroidieni…

Depresia Postpartum – Cauze, tratament si factori de risc

Publicat pe 22 iul. 2012 at 10:25am

Depresia postpartum poate aparea in primele luni dupa nastere. Aceasta boala este foarte frecventa, afectand 1 din 8 femei in timpul primelor luni dupa nastere. Depresia postpartum trebuie diagnosticata cat se poate de repede, pentru a nu avea o evolutie prelungita. In foarte putine cazuri, evolutia bolii poate duce la simptome psihotice, care pot pune tanara mama in pericol.

Depresia postpartum – Cauze

Depresia postpartum este determinata de modificarile hormonale care apar dupa nastere, avort spontan, cat si nastere cu fat mort . Aceste modificari hormonale pot fi exacerbate cand sunt asociate cu depresie anterioara, absenta sprijinului partenerului, prietenilor si a familiei, un stres excesiv.