Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 5, 2012

Neurinoamele acustice

Publicat pe 05 iul. 2012 at 5:48pm

Neurinoamele acustice sunt tumori tipice de natură necanceroasă, ale bazei creierului. Ele se dezvoltă dintr-o ramificaţie a nervului acusticovestibular (perechea a opta de nervi cranieni) din canalul auditiv intern (o deschidere în spaţiul osos în care să găseşte urechea internă), în vecinătatea nervului acusticovestibular se găseşte nervul facial (a şaptea pereche de nervi cranieni) care trece prin ureche pentru a ajunge la nivelul feţei şi controlează muşchii faciali responsabili cu expresia feţei.

Neurinoamele acustice determină frecvent disfuncţii ale nervului acusticovestibular; probleme de echilibru şi surditate unilaterală sau tinitus (o senzaţie de sunet în ureche) pe partea urechii afectate.

Rata mică de…

Colebil sub forma de drajeuri – Prospect

Publicat pe 05 iul. 2012 at 3:14pm
Colebil

Bila de bou uscata si ambalata se vinde in Romania sub forma preparatului denumit Colebil. Indicatia este pentru tratamentul simptomatic al tulburarilor dispeptice.

Prospect Drajeuri Compozitie Colebil: Un drajeu contine: bila de bovina pulbere, metenamina, salicilat de sodiu, oleum menthae si excipienti: talc, carbonat de magneziu, zahar, alcool etilic, polividona K 25, amidon de porumb, dioxid de titan (E171), carbonat de calciu, gelatina, ceara galbena, ceara carnauba.

Grupa farmacoterapeutica: Terapia vezicii biliare; preparate continand acizi biliari; acidul dehidrocolic.

Indicatii terapeutice in utilizare Colebil: Ca tratament adjuvant in tulburari dispeptice (balonari epigastrice, eructatii, flatulenta, greata, constipatie) atribuite deficitului de bila in intestin si in…

Permalink  |  Tagged with: , , ,