Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 3, 2012

Sindromul Angelman – sindromul papusii vesele (Happy-Puppet-Syndrome)

Publicat pe 03 iul. 2012 at 5:51pm
Sindromul Angelman

Este o tulburare neuro-genetica caracterizata prin dizabilitati de dezvoltare si relationare, tulburari de somn, convulsii, miscari spasmodice (in special “fluturarea” mainilor), zambete si rasete frecvente; si in general de un comportament fericit. Sindromul Angelman este un exemplu clasic de imprimare genomica, in care acesta este de obicei cauzata de eliminarea sau inactivarea genelor de pe cromozomul 15 mostenit de la mama, in timp ce copia paterna, care poate fi de secventa normala, este imprimata si, prin urmare, redusa la tacere. Sindromul Angelman este numit dupa un medic pediatru britanic, Dr. Harry Angelman, primul…

Asistentele medicale

Publicat pe 03 iul. 2012 at 1:51pm

In majoritatea cabinetelor medicilor de familie îşi desfăşoară activitatea şi asistenţii medicali. Activitatea acestora cuprinde recoltarea de probe de sânge, măsurarea tensiunii arteriale, efectuarea imunizărilor sau a tratamentelor medicale, cum ar fi pansarea plăgilor.

Asistenţii medicali au o pregătire de asistent medical generalist, dar ei pot avea şi alte specializări, cum ar fi cea de moaşă sau de nutriţie dietetică, igienă şi sănătate publică, obstetrică-ginecologie etc. In unele cabinete asistentul medical poate fi calificat pentru a putea diagnostica şi trata afecţiunile minore sau pentru a putea indica metode de contracepţie.

ASISTENŢII MEDICALI

Pentru a-şi putea desfăşura legal activitatea în România, asistenţii medicali…

Permalink  |  Tagged with: