Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 12, 2012

Diagnosticul afecţiunilor articulaţiei umărului

Publicat pe 12 iul. 2012 at 5:00pm

Diagnosticul acestor afecţiuni poate fi confirmat prin radiografii ale umărului şi structurilor din jurul articulaţiei. Radiografiile simple vor include o incidenţă antero-posterioară şi una laterală. Alte tehnici de investigaţie includ:

■    aspiraţia lichidului din articulaţia umărului şi analiza acestuia, pentru evidenţierea unei eventuale infecţii;

■    efectuarea unei artrografii (injectarea unei substanţe radio-opace în articulaţie) pentru a evidenţia cavitatea articulară, cu ajutorul razelor X;

■    efectuarea unei artroscopii (introducerea unui mic „telescop” în interiorul articulaţiei, pentru a inspecta direct suprafeţele…

Boala Basedow Graves Parry partea I – Manifestare

Publicat pe 12 iul. 2012 at 11:10am
Boala Basedow Graves

Este cea mai frecventa cauza de hipertiroidism si consta in secretia exagerata de hormon tiroidian. Este ereditara in cele mai multe din cazuri, asemeni multor alte boli tiroidiene.

Boala Graves, cunoscuta si ca boala Basedow sau boala Parry, este o afectiune  cu trei manifestari simptomatice majore: hipertiroidie cu gusa difuza, oftalmopatie si dermopatie. Aceste trei manifestari pot sa nu apara impreuna, iar evolutia lor poate fi independenta.

Boala Basedow Graves – Manifestari

– gusa difuza hiperfunctionala – dermopatia – oftalmopatia.

Aceste manifestari apar in diverse combinatii si cu o frecventa foarte variabila, cea…