Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie, 2021

Cum te poate feri cafeaua de diabet zaharat

Publicat pe 04 nov. 2021 at 12:46pm

Daca veti consuma in mod frecvent cafea, veti fi protejati fata de diabetul zaharat de tip 2.

La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Scoala de Sanatate Publica de la Harvard, dupa ce au analizat datele a peste 123.733 de voluntari, barbati si femei, informeaza Top Sante.

Toti au completat chestionare legate de obiceiurile lor alimentare, in special care aveau legatura cu consumul de cafea.

Potrivit autorilor studiului, raspunsurile lor au fost evaluate la fiecare patru ani, timp de 20 de ani.

Specialistii au vrut sa analizeze legatura dintre modificarea consumului…

Permalink  |  Tagged with: , , ,

De ce ne dor dintii? Care sunt posibilele cauze?

Publicat pe 01 nov. 2021 at 2:35pm

Durerea de dinti este printre cele mai intense tipuri de durere pe care le poate experimenta o persoana de-a lungul vietii.

Printre cele mai comune cauze ale durerilor de dinti se numara:

Sensibilitate dentara Traumatism / Dinte deplasat sau crapat Inflamatia pulpei dentare Carii dentare Abces Eruptia maselelor de minte Gingivita Cauze non-stomatologice (ex. Infectia sinusurilor) Cariile dentare

Cariile dentare pot cauza sensibilitate dentara si dureri de dinti prin afectarea nervului. Cand vine vorba de cariile dentare, tineti minte: “paza buna trece primejdia rea”. Lasand cariile netratate, este posibil sa pierdeti dintii. In plus, va va costa mai mult sa reparati daunele cauzate de carii,…