Sfaturi de dieta pentru mesele la restaurant0 Comments

Publicat in:
Etichete: bucatarie mediteraneeana, cina, cura de slabire, dieta de slabit, japonia, masa, nutritie, oras, restaurant, sfaturi

Viata agitata din aceste zile, stresul, jobul care te tine la birou pana la ore tarzii, te determina deseori sa iei decizia de a manca in oras. Totusi, cat este de sanatoasa o masa in oras si ce ar trebui sa faci asa incat sa eviti problemele corporale, daca nu iti prepari tu singur hrana?

Expertii in nutritie sunt de parere ca mesele in oras sunt inamicul dietei tale, insa cu putin efort, poti avea grija de silueta ta. Iata cateva sfaturi pentru a evita ingrasarea cand ajungi sa mananci in oras.

Sfaturi dieta de slabit la restaurant

Sfaturi dieta de slabit la restaurant

Evita sosurile

Pentru a nu avea probleme, este bine sa eviti sosurile din diverse mancaruri, deoarece multe dintre acestea, sosuri care sunt servite la un restaurant, nu sunt naturale. Printre inamicii tai se afla si maioneza sau sosul de usturoi, mai ales din cauza ca acestea au un continut caloric ridicat. Nutritionistii spun ca este bine sa te rezumi la maxim doua lingurite de sos.

Nu manca mult

Tine cont sa nu mananci mult, ci sa consumi produse de calitate. Deseori, se intampla ca la restaurant, portiile de mancare sa fie mai mari decat are nevoie silueta ta, iar tu trebuie sa stii ca nu este bine sa mananci chiar toata cantitatea. Conform specialistilor in nutritie, portia recomandata de medici este cea care incape intr-un pumn.

Renunta la ceafa de porc!

Referitor la servitul carnii de porc, este indicat ca aceasta sa nu fie din zona cefei, unde se aduna multa grasime, iar portia ta ar trebui sa fie aproximativ cat o palma.

Opteaza pentru legume fierte!

Orienteaza-te catre cat mai multe legume, insa este preferabil ca acestea sa fie fierte. Trebuie spus ca salatele sunt foarte importante atunci cand iei masa in oras, asa ca ar fi bine sa optezi pentru o salata asortata sau una simpla, cu multa zeama de lamaie, care ajuta la arderea grasimilor, iar digestia se face mai lejer.

Cartofii

In cazul in care iti plac cartofii, ar fi bine sa optezi pentru varianta natur. Nutritionistii sunt de parere ca cei prajititi si cei taranesti, chiar daca sunt foarte gustosi, contin grasimi si calorii mult mai multe.

De asemenea, este important ca in perioada mesei sa bei apa plata, si nu suc carbogazos. Desi in tot mai multe localuri se poate servi mancare chinezeasca, trebuie sa tii cont de faptul ca nu toate preparatele sunt sanatoase. In acest sens, este bine sa apelezi la orezul brun si carnea de pui, insa sa ocolesti pe cat posibil sosurile, care aduc calorii in plus.

Mancarurile mediteraneene

Potrivit nutritionistilor, bucataria mediteraneana este una dintre cele mai bogate in calorii. Asta se intampla deoarece pastele fainoase, branzeturile, dar si alte mancaruri din Grecia sau Turcia contin destul de multe calorii, iar in cazul in care vrei sa mananci astfel de preparate, este bine sa te ghidezi dupa regula moderatiei. Cel putin acesta este sfatul specialistilor in nutritie.

Nu manca pana te saturi

Cel mai bine ar fi daca reusesti sa te ridici de la masa cu o usoara senzatie de foame, care treptat va disparea, deoarece stomacul incepe sa digere mancarea. In cazul in care iti place mancarea din Japonia, trebuie sa stii ca aceasta este apreciata drept foarte sanatoasa. Te poti orienta catre sushi, orez brun sau tempura, iar dieta ta nu va avea de suferit.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Sfaturi de dieta pentru mesele la restaurant

Lasă un răspuns