De ce nu toate persoanele supraponderale sunt bolnave?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cercetare, mancare, obezitate, persoane, studiu, SUA, supraponderali

Obezitatea reprezinta o tulburare nutritionala prin care un om are parte de majorarea greutatii corporale peste nivelul greutatii ideale, iar starea sa de sanatate are de suferit. Aparitia obezitatii influenteaza aspectul fizic al persoanei, dar si starea ei psihica.

Putem vorbi, in aceste cazuri, despre diverse afectiuni precum diabetul zaharat, afectiuni cardiace, hipertensiune arteriala, apnee de somn. Un obez este persoana al carui Indice de Masa Corporala, denumit IMC – depaseste valoare de 30. IMC este un instrument de evaluare a greutatii raportata la inaltime. Un IMC crescut reprezinta un factor de risc pentru obezitate, sunt de parere specialistii.

Obezitatea si sanatatea

Obezitatea si sanatatea

In acest sens, cercetatorii din SUA au anuntat ca nu toti obezii sunt si oameni care au o stare de sanatate proasta. Oameni de stiinta din America au constata ca din circa 20 de persoane obeze carora li s-a transmis sa manance mai mult pentru un interval de cateva luni, aproape 25% au ramas sanatoase.

Celor care au acceptat sa ia parte la studiu, expertii le-au recomandat sa manance cu 1.000 de calorii mai mult pe zi, mai ales de la un fast-food, in asa fel incat sa se ingrase cu 6% in intervalul cercetarii.

Specialistii spun ca persoanele care nu prezentau afectiuni legate de obezitate, cu o rezistenta la insulina, un nivel ridicat de colesterol sau multa grasime in ficat, nu au prezentat aceste complicatii chiar daca au luat in greutate peste 7 kilograme, se arata in studiul mentionat.

Potrivit BBC, rezultatele cercetarii arata ca observatiile expertilor se confirma si anume, la circa 25 % dintre obezi nu se observa complicatii de sanatate: crize cardiace, atacuri cerebrale sau diabet.

Citeste si De ce sa slabesc?

Studiul a adus noutati privind depistarea mai rapida a obezilor care urmau sa aiba probleme de sanatate!

Cu toate acestea, medicii au constatat ca starea de sanatate a persoanelor care aveau deja probleme inainte sa mai puna cateva kilograme in plus s-a agravat dupa ce au urmat regimul caloric impus de experti.

Participantii au fost supravegheati apoi de cativa experti in nutritie pentru a putea sa piarda greutatea acumulata, iar autorii studiului sustin ca acum stiu mai bine cum sa depisteze care sunt persoanele obeze cele mai susceptibile sa aiba probleme.

Conform expertilor, la cei obezi care au insa parte de un metabolism normal mai multe gene regleaza grasimile, iar activitatea acestora evolueaza chiar si cand oamenii care au un astfel de metabolism iau in greutate. Cu toate acestea, specialistii spun ca acest aspect nu este la fel si pentru cei care au un metabolism anormal, iar nivelul grasimilor este dereglat tot timpul.

Savantii din America vor sa efectueze teste in continuare ca sa descopere de ce unele persoane obeze sunt mai susceptibile sa dezvolte complicatii de sanatate. Inca nu se stie care factori influenteaza mai tare acest aspect: genetica, dieta, sportul sau sanatatea psihica.

Potrivit BBC, aceasta cercetare a fost publicata in Journal of Clinical Investigation si a fost realizata de cercetatorii de la Washington University School of Medicine din St Louis.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce nu toate persoanele supraponderale sunt bolnave?

Lasă un răspuns