Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 28, 2015

Parodontoza – Cauza principala a pierderii dintilor

Publicat pe 28 ian. 2015 at 1:05am

Una dintre afectiunile dentare cele mai nocive si care afecteaza multe personae este cea denumita parodontoza. Medicii spun ca circa 9 din 10 dintre adulti au parte de aceasta boala a gingiilor, aflata intr-o stare incipienta.

Parodontoza – simptome

Myhealthnewsdaily.com scrie ca parodontoza reprezinta principala cauza a pierderii dintilor si are drept simptome:

inflamatia si sangerarile gingivale la periaj, mirosul si gustul neplacut.

De asemenea, specialistii vorbesc despre faptul ca aceste simptome mai sunt completate de desprinderea de pe dinti a gingiei, dar si de asa-numita „retractie gingivala”.

Potrivit sursei citate, expertii spun ca, totusi, la persoanele la care se descopera din timp aparitia…

Diete: Ce mancam ca sa nu mai fim nervosi?

Publicat pe 28 ian. 2015 at 1:03am

Exista persoane care au probleme din cauza unor stari de nervozitate persistente. Medicii sustin ca aceste persoane se pot trata si prin dieta pe care o urmeaza zilnic. De pilda, expertul nutritionist Kate Geagan afirma ca exista cateva recomandari stricte in acest sens.

Iata care sunt acestea!

Mesele fixe

Kate Geagan sustine ca este important ca oamenii sa aiba mese fixe, care sa contina nutrienti indispensabili: vitaminele, mineralele si antioxidantii. Potrivit specialistului in nutritie, daca veti avea parte de toate aceste elemente si veti manca la timp, atunci veti beneficia de chimia cerebrala necesara…

Un nou medicament pentru tratamentul Alzheimerului

Publicat pe 28 ian. 2015 at 1:01am

Potrivit unor studii recente, un medicament care a fost utilizat pana in acest moment pentru tratarea unor afectiuni cancerigene, Bexaroten, poate avea efecte benefice in cazul maladiei Alzheimer.

Testele realizate in SUA indica faptul ca acest medicament poate avea efect pozitiv in cazul in care afectiunea se afla la inceput, iar capacitatea acestuia este aceea de a face Alzheimerul reversibil.

In contextul unei cercetari derulata la Case Western Reserve School of Medicine, din SUA, s-a demonstrat stiintific ca acest medicament diminueaza nivelul de amiloid-beta cu 25%, iar acest aspect imbunatateste functia cognitiva simtitor.

Mai…