Reducerea riscului de AVC0 Comments

Publicat in:
Etichete: accident vascular, avc, cerebral, prevenire, preventie

Barbatii si femeile au un nivel diferit al riscului de a face accident vascular cerebral. Femeile sunt expuse unui asemenea pericol din cauza anticonceptionalelor, sarcinii si chiar din cauza depresiei.

Expertii din SUA de la American Heart Association au publicat informatii care sa le ajute pe femei sa evite asemenea probleme de sanatate. Ele sunt expuse mai mult riscului de face un accident vascular cerebral, pe parcursul vietii.

Reducerea riscului de AVC

Reducerea riscului de AVC

In astfel de momente este esential ca simptomele sa fie recunoscute imediat si sa se apeleze la ajutor specializat. Printre simptome se numara:

  • vorbitul greoi,
  • schimbarea aspectului unei parti a fetei,
  • slabirea organismului si
  • amorteala simtita intr-un brat.

Femeile au un risc mai mare din cauza problemelor cu hipertensiunea, colesterolul, glicemia prea mare, migrenele, obezitatea si bataile neregulate ale inimii (fibrilatie atriala).

Masuri preventive esentiale

Monitorizarea tensiunii arteriale si a glicemiei sunt masuri preventive esentiale, precum si renuntarea la fumat si practicarea sportului.

Expertul Cheryll Bushnell a publicat un articol in revista de profil „Stroke”, in care ofera cateva sfaturi ce pot scadea riscul de accident vascular cerebral (AVC). Ea sustine ca femeile trebuie sa isi masoare tensiune arteriala inainte de a incepe sa ia anticonceptionale.

In acest caz, riscul creste atunci cand femeile iau pastile impotriva sarcinii si au varsta cuprinsa intre 45 si 49 de ani. Sarcina prezinta si riscul unei asemenea afectiuni.

Ultimele trei luni sunt cele mai importante in aceasta privinta, precum si perioada imediat urmatoare nasterii.

De asemenea, femeile care au probleme cu tensiunea arteriala inainte de a ramane insarcinate trebuie sa apeleze la ajutorul medicului, care sa prescrie un tratament medicamentos in timpul sarcinii.

In plus, femeile care se confrunta cu migrenele sunt in pericol de a face si accident vascular cerebral.

Potrivit expertilor, migrenele sunt asociate cu anumite schimbari hormonale aparute in corp, ele prezentand un risc doar atunci cand sunt insotite si de obiceiul fumatului sau cand femeia ia anticonceptionale.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Reducerea riscului de AVC

Lasă un răspuns