Bauturile dietetice, mai periculoase decat cele cu zahar0 Comments

Publicat in:
Etichete: bauturi, dietetic, femeie, santate, savanti

Bauturi dietetice

Bauturi dietetice

Multe persoane prefera sa consume bauturi dietetice deoarece ele nu contin zahar, insa un nou studiu recent indica faptul ca acestea pot avea o influenta negativa asupra metabolismului, afectand modul in care corpul proceseaza zaharul.

Articolul care descrie aceasta cercetare a aparut in revista „Trends in Endocrinology and Metabolism„.

Bauturi dietetice cu efecte negative asupra sanatatii

Cercetatorii au constatat ca bauturile care contin indulcitori artificiali au aceleasi efecte negative precum sucul care contine zahar, insa pe termen lung ele se pot dovedi mai daunatoare pentru corpul uman, scrie Fox News.

Specialistii au observat o corelare intre consumul de cola dietetica si sanatatea precara, aceste observatii intinzandu-se de-a lungul a mai multi ani.

Si totusi ce efecte produc indulcitorii artificiali corpului uman? Specialistii au precizat ca legatura de cauzalitate directa nu a fost temeinic studiata.

Expertii afirma, insa, ca indulcitorii artificiali obisnuiesc corpul si creierul sa reactioneze in mod foarte diferit atunci cand are de-a face cu un gust dulce. Ei spun ca atunci cand consumam zahar, apare un semnal care arata ca exista un aport de calorii si zahar, iar corpul stie astfel ce hormoni trebuie sa elibereze.

Acesti hormoni au un efect direct asupra senzatiei de satietate pe care o resimtim.

De asemenea, in momentul in care mancam ceva dulce, dar care nu contine zahar, mecanismul de raspuns al corpului este perturbat. In timp, datorita consumului de bauturi dietetice, apar mai multe dereglari in corp, ceea ce ne influenteaza sanatatea intr-un mod negativ. Una dintre cele mai neplacute reactii este consumul excesiv, consecinta fiind cresterea glicemiei, problema care poate duce la diabet de tipul 2 si la multe alte probleme pentru corpul nostru.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Bauturile dietetice, mai periculoase decat cele cu zahar

Lasă un răspuns