Riscurile slabirii rapide0 Comments

Publicat in:
Etichete: diete, probleme, rapida, riscuri, sfectiuni, slabire

Iti doresti sa scazi cat mai repede in greutate si sa revii la formele de care erai atat de mandru, iar din acest motiv ti-ai impus sa respecti o dieta drastica.

Nu este cea mai buna idee, deoarece organismul va avea de suferit in urma privarii de anumite substante nutritive.

Iata care sunt riscurile la care te expui!

Riscurile slabirii rapide

Riscurile slabirii rapide

Oboseala accentuata

Organismul transforma vitaminele si mineralele din alimente in resurse de energie pe care le va utiliza pentru a functiona corespunzator intreaga zi. In momentul in care ii vor lipsi substantele nutritive necesare, el va lucra din ce in ce mai incet, economisind energia pentru functiile vitale.

Astfel, te vei simti din ce in ce mai obosit, apatic, si oricat de mult vei dormi iti va fi in continuare somn.

Predispozitia catre fracturi

Calciul este una dintre principalele substante minerale de care are nevoie corpul tau zilnic. O dieta severa presupune, in general, o scadere a numarului de alimente bogate in aceasta substanta.

Totusi, organismul va incerca sa suplimenteze lipsa lui prin absorbtia de calciu din oase, care vor deveni din ce in ce mai fragile. Astfel te poti alege cu alte afectiuni precum un risc crescut de a suferi de artroza sau de fracturi, iar in timp e posibil sa faci osteoporoza.

Pielea ta are de suferit

Fara aportul benefic al vitaminelor si mineralelor, tesuturile incep sa se degradeze, iar pielea va avea vizibil de suferit. Intr-o prima faza productia de colagen va fi afectata, iar din acest motiv ridurile vor fi mai accentuate si tenul isi va pierde elasticitatea.

Celulele se vor regenera mai greu, iar in lipsa colagenului, pierderea brusca in greutate va favoriza aparitia vergeturilor, o problema inestetica.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Riscurile slabirii rapide

Lasă un răspuns