Infectiile sistemiceUn comentariu

Publicat in:
Etichete: citotoxine, eruptiile pielii, infectie, infectiile sistemice

O parte dintre microorganisme intra in circulate si se raspandesc rapid  in intreg corpul uman. Semnele obisnuite ale unei infectii sistemice sunt febra sau eruptia.

In unele cazuri, organismele infectante sau toxinele pe care ele le produc intra in circulatie si se raspandesc rapid in intreg corpul.

Acest tip de infectie se numeste infectie sistemica si se manifesta prin anumite simptome caracteristice, cum ar fi febra sau eruptia.

FEBRA si Infectiile sistemice

Febra apare atunci cand celulele sistemului imunitar al organismului sunt distruse de catre agentii patogeni, determinand eliberarea de substante numite citotoxine. Acestea afecteaza functia de „termostat” a corpului (controlata de catre creier), prin setarea acestuia la o temperatura mai mare.

Ca efect, temperatura normala a corpului este perceputa de catre creier ca fiind prea joasa, ceea ce face sa se produca frisoanele cu tremuraturi, care produc, automat, mai multa caldura. In acest fel, temperatura corpului creste la un nivel ce devine mortal pentru majoritatea microorganismelor ce invadeaza corpul.

ERUPTIA si Infectiile sistemice

Eruptiile pielii in cadrul infectiilor sistemice sunt determinate de zone multiple de afectare a pielii, ca efect al actiunii microorganismelor sau toxinelor lor. Eruptiile indica faptul ca pot sa apara leziuni similare si in interiorul corpului.

Uneori, infectiile afecteaza intreg corpul. Acest tip de infectii sistemice sunt grave si determina simptome caracteristice, cum ar fi febra sau o eruptie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Infectiile sistemice

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns