Cafeaua, cornurile si chipsurile au risc cancerigenUn comentariu

Publicat in:
Etichete: alimente, cancer, cancerigen, chipsuri, cornuri, risc

Painea, cafeaua, biscuitii, cornurile si chipsurile sunt doar cateva dintre alimentele cu potential risc cancerigen.

Acestea sunt alimente care contin o substanta despre care s-a demonstrat ca se afla in stransa legatura cu boala, avertizeaza Institutul Alimentar National din Danemarca.

Alimente cu risc cancerigen

Alimente cu risc cancerigen

Expertii sustin ca substanta periculoasa se numeste acrilamida, care se formeaza in timpul procesarii la temperaturi inalte, de peste 120 de grade Celsius, inclusiv in timpul prajirii sau coacerii.

„Putem spune cu un grad mare de siguranta ca exista o legatura intre alimentele care contin acrilamida si cancer”, a declarat Jorgen Schlundt, directorul Institutul Alimentar National din Danemarca pentru televiziunea nationala daneza.

Expertii spun ca despre acrilamida s-a aratat si in urma unui studiu din 2002 ca aceasta are legatura cu aparitia cancerului.

La acel moment, cercetatorii elvetieni au gasit din intamplare compusul, suspiciunea ca este vorba de un agent cancerigen adeverindu-se ulterior.

De atunci, mai multe cercetari au demonstrat legatura dintre substanta si cancer. Este insa prima data cand un for de sanatate public lanseaza un avertisment in acest sens.

Reprezentantii acestui institut au cerut Autoritatii care raspunde de siguranta alimentelor in Europa, EFSA, sa investigheze acest potential risc pentru sanatate, declarand ca UE nu poate astepta inca 10 ani pana cand se va stabili cat de periculoasa este acrilamida.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Cafeaua, cornurile si chipsurile au risc cancerigen

Un comentariu

  1. violeta fundescu

    ei nu, ca acum chiar ma bagati in disperare : renunt la dulciuri, la orice produs din grau, la cartofiori pra; jiti, la 2 mici, la un gratar la iarba verde-ma stresati si acolo-, a inceput sa ma obsedeze tot ce duc la gura ,sa disper la petreceri pe toata lumea si sa salivez mai ceva ca cateii lui PAVLOV; deci, sunt eu taurina dar
    nu-mi cereti la varsta mea doar sa pasc;in weekend nu va mai citesc; multumesc.

Lasă un răspuns