Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 2, 2014

Dieta ta te poate pune in pericol. Afla de ce…

Publicat pe 02 feb. 2014 at 10:00am
Risc de deces in dieta

Daca vrei sa slabesti si ti-ai propus sa renunti la carbohidrati prin dieta pe care o tii, trebuie sa stii ca riscul de deces creste in acest caz cu nu mai putin de 30%, sustin specialistii in domeniu.

Cercetarea unor experti din Australia in nutritie a urmarit efectul unei doze mici de carbohidrati asupra corpului uman in cadrul a 18 studii de lunga durata.

In aceste cazuri, specialistii au observat ca oamenii au fost expusi riscului de moarte prematura, scrie news.com.au.

De exemplu, profesorul Peter Williams, de la Universitatea din Canberra, a efectuat un studiu in care a subliniat riscurile unei cantitati mici de carbohidrati in alimentatia oamenilor.

Nu…

Cum scapi de celulita prin alimentatie?

Publicat pe 02 feb. 2014 at 9:58am
Ce este celulita?

Celulita nu este un termen medical, ea reprezinta doar o modificare a pielii (in special in zona coapselor, soldurilor, feselor sau abdomenului) cauzata de depunderea grasimii la nivel subcutanat. Se asociaza cu kilogramele in plus, dar nu este obligatoriu ca unde exista grasime in exces sa fie prezenta si celulita. Si femeile subponderale se pot confrunta cu aceasta problema.

Cauzele celulitei

Cauzele celulitei sunt numeroase: retentia de lichide, problemele hormonale, aportul prea mare de calorii, diferite tipuri de diete restrictive, lipsa exercitiului fizic, malnutritia (infometarea). Si genetica reprezinta un factor important – daca femeile din familia ta…

Cum poti scapa de hipertensiunea arteriala cu un vaccin?

Publicat pe 02 feb. 2014 at 5:00am

Un vaccin administrat doar de doua ori pe an ar putea mentine

tensiunea arteriala in limitele normale. Milioane de oameni ar scapa astfel de povara de a lua pastile in fiecare zi pentru a-si mentine tensiunea sub control.

Cum actioneaza vaccinul?

Acest vaccin actioneaza prin blocarea efectelor unui hormon din organism, care declanseaza hipertensiune arteriala.

Acest tip de hormon, numit angiotensina 2, determina contractia muschilor, ceea ce face ca vasele de sange sa se ingusteze, iar presiunea pe peretii vaselor sa creasca, existand pericolul unui atac de cord sau…