Dieta ta te poate pune in pericol. Afla de ce…0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer, carbohidraţi, cereale integrale, diabet, dieta, fibre, pericole, riscuri

Risc de deces in dieta

Daca vrei sa slabesti si ti-ai propus sa renunti la carbohidrati prin dieta pe care o tii, trebuie sa stii ca riscul de deces creste in acest caz cu nu mai putin de 30%, sustin specialistii in domeniu.

Cercetarea unor experti din Australia in nutritie a urmarit efectul unei doze mici de carbohidrati asupra corpului uman in cadrul a 18 studii de lunga durata.

In aceste cazuri, specialistii au observat ca oamenii au fost expusi riscului de moarte prematura, scrie news.com.au.

De exemplu, profesorul Peter Williams, de la Universitatea din Canberra, a efectuat un studiu in care a subliniat riscurile unei cantitati mici de carbohidrati in alimentatia oamenilor.

Nu se cunosc toate detaliile legate de motivul mortii oamenilor in acest caz, dar riscurile sunt destul de clare.

Riscuri in dieta

Riscuri in dieta

Cerealele integrale si fibrele

In acest sens, expertul australian considera ca cerealele integrale si fibrele ne protejeaza de cancer la colon, boli de inima si diabet, iar o cantitate prea mica din acestea este daunatoare.

Medicul afirma ca oamenii se expun riscului atunci cand reduc din painea consumata, din fructe si cereale, privandu-si corpul de substante foarte folositoare. Savantul a mentionat ca japonezii, unii dintre cei mai longevivi oameni din lume, isi iau 40% din dieta din carbohidrati.

Hiroshi Noto, autorul unui studiu in domeniu, a tras concluzia ca nivelul scazut de carbohidrati din dieta rezulta intr-o scadere de 0,25 ani din viata intr-un interval de 10 ani.

Pe de alta parte, nivelul scazut de carbohidrati rezulta si in aportul mai mare de proteine din surse animale, colesterolul si grasimea saturata din ele fiind factori de risc care provoaca boli de inima si mortalitate.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Dieta ta te poate pune in pericol. Afla de ce…

Lasă un răspuns