Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 23, 2013

Astmul

Publicat pe 23 apr. 2013 at 2:28pm

Astmul este o afectiune cronica a plamanilor, fiind una dintre cele mai raspandite afectiuni in ziua de astazi. ASTMUL se caracterizeaza prin probleme respiratorii precum dispnee (lipsa de aer), dureri in piept si tuse.

Astmul poate aparea din cauza inflamarii cailor respiratorii. Atunci cand astmul nu este controlat, caile respiratorii sunt inflamate iar acestea devin, in timp, rosii, umflate si mai sensibile la factorii exteriori, ceea ce duce la aparitie unei crize astmatice.

Astmul – Simptome timpurii: Oboseala Gat iritat Schimbarea culorii, cantitatii si consistentei secretiilor nazale Dureri de cap Senzatie de strangere a pieptului Simptomele unei crize de astm: „Fluierat pe…

Anemiile – simptome si tratament

Publicat pe 23 apr. 2013 at 11:29am

Semnul cel mai vizibil este paloarea chipului, a palme­lor, a buzelor şi a limbii. Copilul nu prea are poftă de mâncare şi suferă de o obo­seală ce apare la efort (ane­mie moderată) sau în repaus (anemie severă). Alte simptome vizibile: unghii fragi­le şi care se rup uşor, păr rar şi cu fire subţiri.

Uneori, comportamentul alimentar al copilului se modifică. Diagnosticul de anemie este stabilit când procentul de hemoglobină din sânge este foarte mic.

Un examen sangvin simplu – numărarea componentelor formulei hemoleucocitare, practicată plecând de la un eşantion de sânge – măsoară volumul şi conţinutul în hemoglobină al globulelor roşii…