Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 4, 2013

Surditatea – tratament

Publicat pe 04 apr. 2013 at 8:59am

Surditatea preexistentă este dificil de tratat, uneori chiar incurabilă la persoanele în vârstă. Fiecare cauză are un tratament specific.

–    In majoritatea cazurilor provo­cate de prezbiacuzie, este necesară purtarea unei proteze auditive. Miniaturizată la maximum, această proteză se poate integra în braţul ochelarilor sau poate urma con­turul urechii. Ca în cazul tuturor protezelor, cel care o poartă trebuie să se obişnuiască cu ea, întrucât ea produce amplificarea tuturor zgomotelor exterioare.

–    In cazul otospongiozei, scăriţa este înlocuită de o piesă din mate­rial plastic. Intervenţia chirurgi­cală (stapedectomie) are rezultate bune în 90% dintre cazuri.

–    Neurinomul, care este detectat prin examen cu rezonanţă…

Permalink  |  Tagged with: , , ,

Electrocardiograma (EKG), radiografia pulmonara si testul de efort

Publicat pe 04 apr. 2013 at 7:00am

EKG in repaus la pacientii cu angina este deseori normala, dar poate arata semne ale lipsei cronice de oxigen (ischemie) sau o cicatrice mai veche a unui atac de cord vindecat (infarct miocardic).

EKG poate arata tulburari ale ritmului cardiac, cum sunt batai premature si tulburarile electrice in egala masura cu cresterea cordului. EKG-ul este un test valoros pentru pacientii cu boli cardiace, dar un EKG normal nu inseamna ca pacientul nu are angina.

EKG-ul facut in repaus poate prezenta urmatoarele anomalii:

Diagnosticarea unui infarct miocardic acut la pacientii cu dureri de piept. EKG ramane, inca,…