Inseminarea artificiala – I0 Comments

Publicat in:
Etichete: inseminare in vitro, inseminare intracervicală, inseminarea artificiala

INSEMINAREA ARTIFICIALĂ – Constă în introducerea spermei în aparatul genital al femeii, într-un mod artificial, cu ajutorul instrumentelor.

In această tehnică, spermato­zoizii sunt depuşi în căile genitale ale femeii în afara contactului sexual. Inseminarea artificială se practică fie cu sperma con­sortului (IAC), fie cu sperma unui donator (IAD). Ea este indicată când, din motive anatomice sau funcţionale, spermatozoizii nu pot ajunge în vagin prin contact sexual sau nu pot ajunge în ca­vitatea uterină prin glera cer­vicală (lichid secretat de celulele colului uterin).

Există patru zone posibile pentru depunerea sperma­tozoizilor, alese în funcţie de caracteristicile sterilităţii: va­ginul (inseminare intravaginală, sau IIV), cavitatea colului uterin (inseminare intracervicală, sau IIC), ute­rul (inseminare intrauterină, sau IIU) şi cavitatea peri­toneală (inseminare intrape- ritoneală, sau IIP).

BILANTUL CUPLULUI ÎNAINTE DE INSEMINARE

Condifiile prealabile unei inseminări artificiale cu sperma unui donator sunt:

–    datele medicale care confirmă motivul intervenţiei (sterilitate masculină sau indicaţie genet­ică);

–    un bilanţ al fertilităţii femeii, examene ce permit depistarea unei eventuale infecţii. In unele centre de reproducere asistată medical se efectuează şi o consultaţie de psihologie pentru cuplu.

INSEMINAREA INTRAVAGINALĂ

Indicaţii. Inseminarea în vagin este preconizată atunci când bărbatul nu poate eja­cula în vagin din cauza unei tulburări de erecţie sau a unei ejaculări precoce.

Tehnică. Sperma se introduce în vagin cu ajutorul unei seringi. Cuplul poate face sin­gur această inseminare (auto- inseminare).

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Inseminarea artificiala – I

Lasă un răspuns