Te poate face muzica mai sanatos?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, muzica, muzica si sanatatea, recreere, Tratament, viata sanatoasa

Din cele mai vechi timpuri muzica a constituit o modalitate de recreere pentru oameni, dar a si dat posibilitatea acestora sa isi exprime trairile artistice catre ceilalti semeni. Instrumente extraordinare la care au cantat artisti de geniu si mari muzicieni, toate acestea au facut ca muzica sa reprezinte cele mai intime sentimente ale fiintei umane.

Si totusi, daca asculti muzica care iti place, vei fi mai puternic, mai sanatos?

Muzica si sanatatea

Muzica si sanatatea

Expertii spun ca muzica poate fi un antidot extraordinar impotriva oricarei afectiuni. O buna sanatate nu tine numai de alimentatie si de practicarea sportului. Specialistii spun ca persoanele care canta la un instrument au o sanatate fizica si psihica mai buna.

Aceasta este concluzia cercetatorilor de la Royal College of Music, din Marea Britanie. In cadrul unui studiu recent, mai multe persoane in varsta au luat cursuri pentru a invata sa cante la un instrument.

Participantii au primit aceste lectii timp de 10 saptamani, urmarea fiind cresterea sanatatii psihice cu o medie de 7%.

In context, cercetatorii au mai observat ca oamenii care canta la un instrument sunt mai multumiti in viata atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

De asemenea, cel mai bun este un instrument muzical la care cineva se gandeste ca i-ar placea sa cante, progresul pe care cursantul il inregistreaza oferindu-i numeroase beneficii si satisfactii.

In plus, cei care vor sa invete sa cante, au la dispozitie numeroase aplicatii pentru programele de operare iOS si Android.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Te poate face muzica mai sanatos?

Lasă un răspuns