Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 21, 2012

Cateterism şi angiografie

Publicat pe 21 iun. 2012 at 5:31pm

Angiografia este o radiografie specializată, cu substanţă de contrast, a vaselor de sânge. Imaginile obţinute sunt folosite pentru depistarea anomaliilor vaselor de sânge, cum ar fi inflamarea sau îngustarea arterelor.

Angiografia cu cateterism se desfăşoară prin injectarea intravenoasă a unei substanţe radio-opace (vizibilă pe radiografii), printr-un cateter montat ta nivelut unui vas de sânge.

Tehnica a reprezentat, timp de mulţi ani de zile, principala modalitate de diagnostic imagistic al afecţiunilor vasculare şi a furnizat date esenţiale pentru intervenţiile chirurgicale şi pentru procedurile intervenţioniste ce se desfăşurau din interiorul vaselor de sânge.

Angiografia a cunoscut în timp o dezvoltare semnificativă în ceea ce…

Insomnia – Tratamente naturiste

Publicat pe 21 iun. 2012 at 3:17pm
Insomnia

Este cea mai frecventa si grava tulburare a somnului, o boala ce nu trebuie neglijata. Insomnia apare ca urmare a unor probleme mai adanci, in principal probleme de ordin emotional.

Insomnia – cauzele ei – tensiunea de peste zi – oboseala psihica – utilizarea frecventa a unor substante cu efect excitant

Daca suferi de insomnie, trebuie sa stii ca medicina naturista face minuni. Pentru a te convinge de acest lucru, trecem in revista cateva dintre aceste remedii naturiste

Ceai de noapte-buna. Cine are probleme la adormire se va bucura curand de un somn bun datorita acestui ceai. Aveti nevoie…