Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai, 2012

Vaginita – tratamentul vaginitei

Publicat pe 31 mai 2012 at 5:28pm
Vaginita – Diagnostic

Vaginita – Diagnosticul vaginitei se pune pe baza prelevarii secretiilor vaginale si prin masurarea aciditatii (rezultat pozitiv in cazul unui pH mai mare de 4,5). Atunci cand la microscop se gaseste un numar mic de lactobacili si un numar mai mare de alte bacterii, se pune diagnosticul de vaginita bacteriana.

Diagnosticul diferential se face cu dermatita vulvara, distrofii vulvare si alte conditii tegumentare ale vulvei, infectia genitala acuta cu virusul Herpes simplex, bolile cu transmitere sexuala, infectia de tract urinar si infectia vaginala.

Vaginita – Complicatiile vaginitei risc…

Adaptari la nivelul intestinului subtire

Publicat pe 31 mai 2012 at 11:53am

Intestinul subţire este adaptat pentru a realiza maximul de absorbţie a nutrienţilor, prin anumite caracteristici ale mucoasei sale. Acestea includ prezenţa unor pliuri circulare şi a unei serii de proiecţii minuscule, toate având ca efect creşterea suprafeţei de absorbţie.

Intestinul subţire este un tub cu o lungime foarte mare, de aproximativ 6,3 m şi îngust, cu un diametru de numai 2,5 cm. El este principalul loc de absorbţie a nutrienţilor proveniţi din alimentele ingerate şi, deşi prin lungimea lui suprafaţa de absorbţie este mare, este nevoie de mai mult, pentru absorbţia maximă a nutrienţilor. Pentru aceasta, mucoasa intestinului subţire are…

Candida – Cauze si simptome

Publicat pe 30 mai 2012 at 4:43pm

Candida albicans este o ciuperca existenta in organism, avand ca poarta de intrare alimentele. Celula fungica ramane pentru o perioada in organism, fiind tinuta sub control de flora intestinala sanatoasa si de imunitate. In momentul in care apar modificari din punct de vedere al imunitatii, cat si a distrugerii florei intestinale, incep sa para problemele.

Celulelor ciupercii le cresc niste radacini, numite hyphe, care se dezvolta in colonii. Acestea trec prin peretele intestinal si varsa zeci de toxine in sange, ajungand in diferite locuri. Toxinele de candida diminueaza activitatea globulelor albe, putand amplifica toxicitatea stafilococica…

Anatomia microscopica a intestinului

Publicat pe 30 mai 2012 at 4:36pm

Intestinul subţire şi intestinul gros au funcţii foarte diferite. Intestinul subţire este responsabil de absorbţia substanţelor nutritive, în timp ce intestinul gros are un rol important în reabsorbţia apei. Hrana este mestecată în cavitatea bucală, unde este mărunţită cu ajutorul dinţilor şi se amestecă cu saliva, pentru a trece mai uşor în jos, de-a lungul esofagului, către stomac.

Structura peretelui tractului digestiv

 

PERISTALTISMULk, Mucoasa esofagului este alcătuită din mai multe straturi, pentru a reduce efectele abraziunii exercitată de bolusul alimentar, la trecerea lui prin lumenul esofagului. Musculatura circulară din pereţii esofagului se contractă, generând unde peristaltice, care…

Gastrita si Boala Biermer

Publicat pe 29 mai 2012 at 7:49pm
Gastrita si Boala Biermer

Boala Biermer este intalnita mai frecvent la femei decit la barbati. Are o incindenta crescuta la varste cuprinse intre 40 si 55 de ani.

Boala Biermer se manifesta ca o anemie severa, macrocitara, neregenerativa. Totodata, se poate manifesta de asemenea printr-o macrocitoza izolata. Aceasta afectiune se datoreaza unei atrofii a mucoasei gastrice fundice, evidentiata de endoscopie cu biopsii. Atrofia glandelor fundice priveaza organismul de secretia normala a celulelor parietale, ceea ce duce la o lipsa de absorbtie a vitaminei B12 (se confirma prin testul Schilling). Lipsa vitaminei B12 ca factor antianemic, va genera tulburari grave la nivelul tuturor tesuturile organismului.

Boala debuteaza cu tulburari digestive. Acestea pot preceda…