Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 29, 2012

Curiozitati – corpul uman – Partea a II-a

Publicat pe 29 iun. 2012 at 5:13pm
Curiozitati – corpul uman

1. Corpul uman poate produce aspirina Consumul regulat de fructe si legume face ca organismul uman sa gaseasca resursele necesare pentru a produce mici cantitati de acid salicilic, componenta principala a aspirinei, responsabila pentru efectul antiinflamator al acesteia.

2. Oamenii stralucesc in intuneric E demonstrat: corpul uman emite mici cantitati de lumina, care nu sunt detectabile cu ochiul liber. O dovada clara in acest sens ne este oferita de oamenii de stiinta japonezi, care au filmat cu camere speciale cativa oameni, in intuneric. Spre surprinderea…

Incontinenta urinara

Publicat pe 29 iun. 2012 at 12:51pm

Incontinenţa urinară reprezintă pierderea completă sau parţială a controlului asupra funcţiei vezicii urinare. Problema apare mai frecvent la persoanele în vârstă şi poate induce stres şi sentimentul de jenă.

In termeni medicali, incontinenţa urinară este definită ca fiind o pierdere involuntară de urină, cu consecinţe supărătoare pentru viaţa socială a individului. Incontinenţa urinară nu este rară şi poate duce la probleme minore sau importante.

O pierdere ocazională ar putea fi tolerată,în timp ce pierderile repetate al controlului asupra vezicii au un impact personal major. Dacă este severă, incontinenţa urinară poate decide dacă persoana afectată va fi îngrijită la domiciliu sau într-o…

Permalink  |  Tagged with: