Insomnia – Tratamente naturiste0 Comments

Publicat in:
Etichete: insomnie, somn, somnifer, tensiune, tratament naturist

insomnia

insomnia

Insomnia

Este cea mai frecventa si grava tulburare a somnului, o boala ce nu trebuie neglijata. Insomnia apare ca urmare a unor probleme mai adanci, in principal probleme de ordin emotional.

Insomnia – cauzele ei
– tensiunea de peste zi
– oboseala psihica
– utilizarea frecventa a unor substante cu efect excitant

Daca suferi de insomnie, trebuie sa stii ca medicina naturista face minuni. Pentru a te convinge de acest lucru, trecem in revista cateva dintre aceste remedii naturiste

Ceai de noapte-buna. Cine are probleme la adormire se va bucura curand de un somn bun datorita acestui ceai. Aveti nevoie de: 30 g flori de hamei, 30 g flori de soc, 30 g flori de primula si 50 g ovaz verde. Se amesteca totul si se opareste cu 4 l apa clocotita. Se lasa 10 minute la infuzat, se strecoara si se bea inainte de culcare.

Vin pentru somn. Acest somnifer preparat in casa este usor si bine tolerat. Aveti nevoie de 20 g sunatoare, 20 g frunze de roinita, 10 g leventica, 10 g conuri de hamei si 1 l vin rosu. Peste plantele bine amestecate se toarna vinul. Timp de o saptamana se lasa la macerat intr-un vas acoperit. Apoi se strecoara cu grija si se toarna in sticle sterile. Se vor lua 1-3 linguri inainte de culcare.

Perna de dormit. Aceasta reteta traditionala se bazeaza pe efectul aromatic al plantelor, al caror parfum va fi inhalat in timpul somnului. Aveti nevoie de: 50 g conuri de hamei, 50 g sunatoare, 30 g flori de leventica si 30 g radacina de valeriana. Se umple o fata mica de perna cu plante si se pune seara sub perna de culcare sau direct sub cap.

Baie cu flori de camp. O baie cu flori de camp are un efect calmant si totodata actioneaza ca un tonifiant general. Aveti nevoie de 500 g flori de camp si 3 l apa fierbinte. Florile se pun in apa, se dau intr-un clocot, apoi se lasa sa stea 1/2 ora; se strecoara si se adauga in apa de baie.

Valeriana: se ia o lingurita rasa cu 15-30 de minute inainte de culcare, cu putina apa. Tratamentul trebuie sa dureze 3 saptamani, urmat de o pauza de 4-5 zile. Este recomandata persoanelor care adorm greu sau care au un somn extrem de usor, fiind treziti la orice zgomot sau miscare.

Sunatoarea: se ia cate o lingurita de tinctura de 4-6 ori pe zi. Este recomandata in special persoanelor deprimate, nelinistite, care adorm greu sau se trezesc in toiul noptii din cauza framantarilor.

Sulfina: actioneaza ca un somnifer mai bland. Se iau 1-2 lingurite de pulbere cu putina apa, inainte de culcare. Se administreaza persoanelor care sufera de insomnie in urma unor probleme emotionale gen divort, pierderea persoanelor dragi.

Musetel: musetelul contine in mod natural un antispasmodic, care ajuta muschii sa se relaxeze, fiind de folos si in timpul menstruatiei, contra crampelor. Are capacitatea de a ameliora anxietatea, iar o ceasca din acest ceai cu o ora inainte de culcare calmeaza digestia, elibereaza tensiunea nervoasa, elimina iritabilitatea, ajutand organismul sa se odihneasca. Poate fi folosit si extern, punand cateva picaturi de ulei esential in cada.

Floarea pasiunii: este un tranchilizant natural, un sedativ delicat, aceasta planta reduce anxietatea, iritabilitatea si, in plus, nu da dependenta. In caz de insomnie, se recomanda doua cescute din acest ceai, seara.

Lavanda: mirosul de lavanda are un efect calmant, alungand starea de iritabilitate, de aceea e ideal ca planta sa fie tinuta in dormitor. Uleiul esential de lavanda poate fi picurat chiar pe fata de perna, in cada sau intr-un recipient in care sa fie incalzit de flacara unei lumanari.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Insomnia – Tratamente naturiste

Lasă un răspuns