Unii oameni au creierul in functiune si noaptea. Afla de ce…0 Comments

Publicat in:
Etichete: cercetare, cerebral, creier, hiperactiv, noapte, pornit, savanti, stare

Exista multi oameni care au probleme privind calitatea somnului din cauza situatiilor stresante la care se expun zilnic, a jobului sau a unor probleme de sanatate. Daca vom compara creierul unor insomniaci cu cel al unor persoane care dorm bine, savantii din cadrul Scolii de Medicina a Universitatii Johns Hopkins din SUA spun ca se va observa ca mintea celor cu insomnie nu poate lua pauze.

Insomnia si creierul

Insomnia si creierul

Oamenii de stiinta au observat o activitate prelungita, poate chiar exagerata a creierului insomniacilor fata de cel al persoanelor care dorm fara niciun fel de probleme.

Specialistii mai afirma ca in cazul insomniacilor, creierul este permanent pornit, asa ca acesta functioneaza si noaptea, cand ar trebui sa se detaseze de toate problemele zilnice. Undele cerebrale sunt mult mai active decat in cazul persoanelor fara tulburari de somn, spun expertii americani.

Acest studiu poate sta la baza unor tratamente care sa vizeze hiperactivitatea cerebrala a oamenilor

Potrivit dr. Rachel Salas, coordonator al cercetarii, in mod obisnuit, cand o persoana doarme, undele cerebrale sunt incetinite, se sincronizeaza si creeaza undele delta destinate somnului. „Insomniacii ajung si ei in somnul delta, dar cu unde cerebrale mai rapide“, explica asistentul universitar de neurologie de la Universitatea Johns Hopkins.

Savantii nu pot preciza care dintre fenomene apare initial, creierul hiperactiv sau insomnia. Acestia sunt de parere ca ori insomniacii tind sa aiba creierul mai agitat, iar asta ii priveaza de sansa unui somn odihnitor, fie tulburarea de somn ii transpune intr-o stare de hiperexcitabilitate.

Cercetarea mentionata poate sta la baza unor tratamente care sa vizeze aceasta hiperactivitate cerebrala a anumitor oameni.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Unii oameni au creierul in functiune si noaptea. Afla de ce…

Lasă un răspuns