Ingrijirile primare0 Comments

Publicat in:
Etichete: ingrijirile primare, medicul de familie, servicii medicale, traumatismele coloanei vertebrale

Stiati ca? – Serviciile medicale cuprinse sub denumirea de îngrijiri primare sunt acele servicii care sunt accesibile publicului larg în mod direct.

Acestea includ, în general, serviciile medicilor de familie, o parte din serviciile stomatologilor, asistentelor medicale, putând cuprinde şi alte servicii, de la ţară la ţară.

Ingrijirile primare de sănătate sunt îngrijiri sanitare esenţiale, făcute să fie accesibile tuturor membrilor comunităţii. Această accesibilitate le deosebeşte de serviciile secundare şi terţiare.

■ Serviciile secundare de sănătate – acestea sunt furnizate de acei specialişti, la care trimiterea se face de către medicul de familie;
■ Serviciile terţiare de sănătate – acestea sunt servicii medicale înalt specializate, parte a unei specialităţi, cum ar fi o unitate pentru traumatismele coloanei vertebrale.

In România, ca şi în alte ţări, majoritatea consultaţiilor medicale se desfăşoară în cabinetul medicului de familie. Medicul de familie asigură continuitatea îngrijirilor medicale, consemnând istoricul medical al pacientului şi, de multe ori, el tratează toţi membri familiei, ceea ce îi permite să evalueze impactul bolii de care suferă un membru asupra întregii familii. Medicul de familie îşi desfăşoară activitea în cadrul comunităţii, vizitând, dacă este necesar, pacientul la domiciliu.

SERVICIILE ŞI FURNIZORII LOR

Un medic de familie este un medic specializat în medicina de familie, după ce a urmat un stagiu de pregătire adecvat.
Una dintre multiplele responsabilităţi ale asistentei medicale este de a asigura activitatea de imunizare. Aceasta poate să includă şi efectuarea de vaccinuri celor care călătoresc peste hotare.

Numeroase alte servicii medicale pot fi accesate prin medicul de familie. Acestea diferă de la tară la
ţară, dar cuprind, în general, activitatea asistentelor medicale, activitate de asistenţă socială, activitatea moaşelor, îngrijirile paliative, accesul la consiliere şi fizioterapie.

Specializarea ca medic de familie impune ca medicul absolvent al unei facultăţi de medicină să urmeze un rezidenţiat, ce seîntinde pe parcursul a mai mulţi ani şi să fie membrul al Colegiului Medicilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ingrijirile primare

Lasă un răspuns