Cum poti sa respiri corect si sa traiesti mai multUn comentariu

Publicat in:
Etichete: exercitii, exercitii respiratie, experti, inspirat, mult, oxigen, respirat, respiratie, tehnica

In momentul cand ne nastem stim sa respiram corect, dar stilul de viata modern, sedentarismul si stresul altereaza aceasta capacitate si sfarsim prin a respira disfunctional.

A sti sa faci acest lucru corect este cea mai buna cale de a castiga energie si sanatate.

Exercitii respiratie

Exercitii respiratie

Oxigenul este indispensabil vietii, iar buna oxigenare a celulelor si tesuturilor poate face diferenta intre viata si moarte, intre sanatate si boala.

De pilda, o respiratie corecta este suficienta pentru a sustine sistemul cardiovascular, creierul si functiile de baza ale organelor.

Daca inveti sa respiri corect si faci asta tot timpul este cel mai bun antrenament pe care il poti face.

A reinvata sa respiri corect nu este foarte greu. Primul pas este sa intelegi care sunt muschii respiratorii:

  • diafragma,
  • musculatura abdominala,
  • musculatura intercostala.

Intarirea si stimularea acestor muschi nu doar ca-ti imbunatatesc respirata, dar cresc rezistenta generala, reduc stresul, imbunatatesc functiile gastro-intestinale si stimuleaza sistemul imunitar.

Exercitii pentru respiratie

Iata care sunt aceste exercitii care imbunatatesc radical respiratia. Trebuie facute timp de 14 zie si apoi incluse in pachetul de exercitii fizice sau repetate macar o data pe saptamana.

Stai drept si tine o mana ridicata, astfel incat bratul sa atinga urechea. Inspira si expira. Apoi inspira in timp ce te inclini in partea opusa bratului ridicat. Repeta cu celalalt brat. Fa 3-4 exercitii cu fiecare mana.

Incearca sa te concentrezi pe expiratie. Cand te gandesti la respiratie deseori este neglijata expiratia. Cheia pentru o respiratie buna este o expiratie ampla. Omul elimina doar 30% din aerul din plamani, iar o expiratie buna poate creste acest procent la 70%.

Forteaza expiratia cat de mult poti, ajutandu-te de muschii abdominali. La fiecare sesiune de exercitii incearca cel putin cinci inspiratii normale, urmate de expiratii cat mai complete.

Stai jos, dar intr-o pozitie relaxata si inspira. Inspira lent si mergi cu inspiratia pana la maximum posibil. Expira normal, relaxeaza-te cateva secunde si reia inspiratiile profunde. Repeta de 5-6 ori. Senzatia de ameteala usoara este dovada ca o faci corect.

Fa exercitiul yoga numit „sufla in lumanare”. Exercitiile sunt de doua tipuri. Pe de o parte, concentraza-ti inspiratia in asa fel, incat sa stingi flacara lumanarii fara ca aceasta sa palpaie.

Al doilea consta in perfectionarea tehnicii de respiratie. Expira sufland in flacara unei umanari, astfel incat aceasta sa nu se stinga. Exercitiile pot fi repetate de 20-30 ori. Specialistii spun ca scopul unui antrenament eficient este sa ajungi la 100 de exercitii.

Un exercitiu inseamna ciclul inspiratie – expiratie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poti sa respiri corect si sa traiesti mai mult

Un comentariu

  1. Mare atentie in timp ce faceti exercitii de respiratie sa nu faceti HIPERVENTILATIE.
    Aceasta poate crea ameteli.
    25%din cei care acuza astfel de ameteli sunt diagnosticati cu sindrom de hiperventilatie.
    Vitaminele si mineralele care intra in compozitia Sforminului tonifica musculatura din jurul cailor respiratorii permitand aerului sa treaca nestingherit catre plamani, realizand in organism un raport optim intre oxigen si bioxid de carbon

Lasă un răspuns