Care sunt calitatile uimitoare ale sucului de rosii?0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, beta caroten, calitati, colesterol, colina, rosii, suc, vitamine, zinc

Rosiile sau patlagelele sunt legume foarte importante pentru organism deoarece ii ofera acestuia o multime de nutrienti atat de necesari sanatatii. S-a observat de-a lungul timpului ca rosiile pot diminua riscul afectiunilor de inima, insa este posibil ca acestea sa poata impiedica alte boli in cazul in care sunt consumate zilnic.

Sucul de rosii

Sucul de rosii

Conform unui studiu realizat de savantii de la Universitatea din Boston, SUA, rosiile pot diminua cu circa 30% incidenta bolilor cardiovasculare. Cercetarea a fost publicata in British Journal of Nutrition si arata faptul ca efectul se datoreaza licopenului prezent in rosii.

Ce contine sucul de rosii

In plus, sucul de rosii ii pune la dispozitie corpului o mare cantitate de vitamine naturale si minerale: vitamina A, C, vitamina K, vitaminele B1, B3, B5, B6, B7, acid folic, fier, potasiu, magneziu, crom, colina, zinc, si fosfor. De pilda, expertii in nutritie sunt de parere ca un pahar de suc de rosii ofera peste 70% din necesarul zilnic de vitamina C.

Rosiile contin acid cumaric si acid clorogenic, care protejeaza organismul de compusii cancerigeni, produsi de fumul de tigara.

Rosiile mai contin flavonoide, flavonoli, acizi hydroxycinnamic, carotenoizi, glicozide si chiar derivati de acizi grasi. Acestea pot sa ajute mult corpul pentru imbunatatirea functionarii sistemului digestiv si a ficatului si pot preveni constipatia.

Reprezinta un adevarat tratament natural pentru reglarea nivelului de colesterol din sange, fiind bogat in fibre care ajuta la distrugrea colesterolului rau din organism. Mai mult, si vitamina B3 care se gaseste in sucul de rosii este o modalitate naturala de a trata colesterolul marit.

Rosiile stimuleaza producerea de carnitina, care poate accelera capacitatea corpului de a arde grasimile!

Pe de alta parte, specialistii mai sustin ca licopenul, beta carotenul si gama carotenul din sucul de rosii previn oxidarea colesterolului, prevenind astfel arteroscleroza. Cercetarile indica faptul ca numai 60 de grame de pasta de rosii sau un pahar de suc pe zi ar putea fi suficiente pentru a evita statinele, acele medicamente prescrise pentru tratarea colesterolul.

Daca veti bea zilnic suc de rosii, acesta poate preveni aparitia de pietre la rinichi si vezica biliara si poate sa diminueze incidenta simptomelor la nivelul tractului urinar. In cazul in care va fi consumat in mod constant, sucul de rosii poate imbunatati aspectul si textura parului, si deoarece este bogat in vitamina K, ajuta la consolidarea acestuia.

S-a mai observat ca unii dintre compusii din rosii pot sa previna cu succes acneea si previn deteriorarea celulelor pielii. Mai multe cercetari realizate in SUA au aratat faptul ca un consum de 2 cesti de suc de tomate pe zi ajuta la imbunatatirea aspectului general al pielii intr-o perioada scurta de timp.

Pe de alta parte, antioxidantii puternici din sucul de rosii previn degenerarea celulor osoase, in special in randul femeilor aflate la menopauza. Sucul de rosii este foarte folositor in prevenirea si tratarea osteoporozei.

Consumul zilnic de rosii creste proportia de vitamina C in sange, care inhiba nivelurile hormonilor de stres si intareste sistemul imunitar. Studiile realizate in Marea Britanie, la Universitatea Oxford arata faptul ca sucul de rosii reduce riscul formarii cheagurilor de sange. Semintele contin un ingredient natural care ajuta sangele sa nu devina vascos si imbunatateste circulatia, iar in felul acesta mentine sanatatea inimii.

In plus, rosiile stimuleaza producerea de carnitina, care, potrivit studiilor, accelereaza capacitatea organismului de a arde grasimile cu peste 30%.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care sunt calitatile uimitoare ale sucului de rosii?

Lasă un răspuns