Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 6, 2010

Stiati ca? … 75% din problemele de sanatate au legatura cu alimentatia?

Publicat pe 06 oct. 2010 at 10:29am
1.Stiati ca … potrivit nutritionistilor, carnea alba – de pui, de curcan, de peste – contine mai multe proteine si mai putine grasimi decat cea de porc sau de vita? 2.Stiati ca … pentru a fi digerati, carbohidratii (painea, cartofii, pastele fainoase, produsele de patiserie) au nevoie de alte enzime digestive decat proteinele sau grasimile? 3.Stiati ca … 75% din problemele de sanatate au legatura directa cu modul incorect de alimentatie, diferite diete, cure de slabire si cu surplusul de greutate?

Efectele histaminei si dferiti alergeni

Publicat pe 06 oct. 2010 at 9:28am

>

Efectele Histaminei     Histamina eliberata in organism este responsabila pentru majoritatea simptomelor alergice, dintre care cele ale alergiei la polen (rinoree, stranut, etc.). Ea genereaza vasodilatatie ( dilatarea vaselor sanguine) care provoaca: – pete rosii pe piele (cazul urticariei, de exemplu). – cresterea permeabilitatii vaselor, care sta la originea umflaturilor (edemele), frecvente in cazul alergiilor alimentare. – o contractie musculare a bronhiolelor, provocand dificultati respiratorii tipice pentru astm. – eliberarea altor substante care amplifica manifestarile alergice si le fac durabile. Dat fiind ca histamina joaca un rol in mentinerea starii de veghe, medicamentele anit-histaminice pot provoca o…

Alergiile – Un sistem imunitar prea activ

Publicat pe 06 oct. 2010 at 9:08am

Alergia reprezinta o reactie de aparare, anormala si excesiva, a organismului in contact cu o substanta inofensiva pentru majoritatea oamenilor. Se disting patru tipuri de alergii, in functie de natura celulelor imunitare implicate si de perioada de aparitie a simptomelor. Cele mai raspandite sunt alergiile imediate, de tip I, si alergiile intarziate, de tip IV.

Mecanismul alergiilor

Rolul sistemului imunitar este acela de a recunoaste substante nocive (antigenii), cum ar fi virusi, de exemplu, apoi de a produce anticorpi, imunoglobuline si globule albe, limfocite, pentru a le combate. In cazul alergiilor, acest mecanism se declanseaza in raport cu o molecula inofensiva, tratata cu antigen.

Pericolul nu mai este cauzat de intrus, ci…

Kiwi previne Atacul Vascular Cerebral

Publicat pe 06 oct. 2010 at 8:20am

 

Anumiti nutrienti par sa joace un rol protector impotriva AVC.

Este, in special, cazul vitaminei C si al potasiului. Ori, kiwi este fructul cel mai bogatin vitamina C si contine 300 mg de potasiu la 100g.

Alte fructe bogate in vitamina C sunt: portocala, lamaia, capsuna, iar in potasiu – banana si avocado. Sfat: Consumati vitamina C pentru a preveni  AVC.