Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 5, 2010

Despre Sindromul Down

Publicat pe 05 oct. 2010 at 11:03pm
Varsta mamei – un factor de risc

Probabilitatea de a avea un copil care sufera de tisomie 21 creste odata cu varsta mamei, mai ales dupa varsta de 35 de ani.

Astfel, pentru o femeie:

– cu varsta de 30 de ani: riscul este de 1 la 1000 de a aduce pe lume un copil suferind de trisomie 21. – la varsta de 35 de ani , riscul este de 1 la 400. – la varsta de 38 de ani, riscul este de 1 la 180. – la varsta de 44 de ani, factorul de risc creste brusc…

Trisomia 21 – O anomalie cromozomica

Publicat pe 05 oct. 2010 at 10:49pm

>   Trisomia 21 reprezinta, la nastere, anomalia cromozomica viabila cea mai frecventa si ramane, cu o incidenta de 1 la 650 de copii. Cauza de prezenta unui cromozom 21 suplimentar, ea se manifesta prin trasaturi morfologice particulare si multiple malformatii anatomice.

Originile

     Trisomia 21, numita si sindromul Down, este o anomalie cromozomica congenitala. In mod normal, fiecare celula a corpului uman poseda 46 de cromozomi in pereche, jumatate provenind de la tata si jumatate de la mama. In cazul acestei boli, subiectul prezinta 47 de cromozomi. El are trei cromozomi 21 in loc de 2, fie in toate celulele (trisomie totala), fie,…

Despre Boala Parkinson

Publicat pe 05 oct. 2010 at 10:13pm

Exercitiile fizice

Acestea sunt esentiale pentru un bolnav care sufera de boala Parkinson:

– mersul cu obstacole ajuta la mentinerea, cat mai mult posibil, a echilibrului. – exercitii benefice care vizeaza redresarea coloanei vertebrale: in picioare, cu fata la un perete, uitati-va pe spre cer si ridicati bratele cat mai sus posibil. Sau un altul: culcat pe abdomen, ridicati capul timp de cateva secunde.

Terapia Genica

Ea este in masura, prin clonarea embrionara, sa creeze neuroni producatori de dopamina, apoi sa ii implanteze, fara risc de respingere, in creierull persoanei care sufera de boala Parkinson. Aceasta tehnica a…

Despre Boala Parkinson – Cauze si Tratament

Publicat pe 05 oct. 2010 at 9:54pm

Pierderea progresiva a motricitatii

In Romania, 10 din 100 000 de persoane sufera de boala Parkinson. Cauzata de o degenerescenta a unui mic numar de neuroni, aceasta se caracterizeaza prin tremur, rigiditate si incetinire a miscarilor.

Descriere

Descrisa pentru prima data de Sir James Parkinson, care i-a dat si numele, in lucrarea sa Eseu despre Paralizia agitanta in anul 1817, originile acestei boli raman un mister. Ea poate surveni ca urmare a unui soc sau a unei interventii  chirurgicale dar, cel mai adesea, ea apare fara un motiv evident.

Originile bolii Parkinson

Au fost explorate mai multe…

Consecintele Stresului

Publicat pe 05 oct. 2010 at 6:13pm

Munca nu inseamna intodeauna sanatate!

44% dintre salariati se considera stresati, in timp ce, din punctul de vedere al Biroului International al muncii, 30 % dinte cazuri de incetare a lucrului in Europa sunt legate, direct sau indirect, de stres.

Este vorba, deci, de un dublu risc profesional. Studiile stiintifice au scos in evidenta legatura dintre situatiile de munca stresante si aparitia bolilor, minore sau grave, dar si a accidentelor de munca. Daca adaugam si scaderea productivitatii, este vorba de 20 de miliarde de Euro care se pierd,…