Efectele histaminei si dferiti alergeni0 Comments

Publicat in:


>

Efectele Histaminei 
   Histamina eliberata in organism este responsabila pentru majoritatea simptomelor alergice, dintre care cele ale alergiei la polen (rinoree, stranut, etc.). Ea genereaza vasodilatatie ( dilatarea vaselor sanguine) care provoaca:
– pete rosii pe piele (cazul urticariei, de exemplu).
– cresterea permeabilitatii vaselor, care sta la originea umflaturilor (edemele), frecvente in cazul alergiilor alimentare.
– o contractie musculare a bronhiolelor, provocand dificultati respiratorii tipice pentru astm.
– eliberarea altor substante care amplifica manifestarile alergice si le fac durabile.
Dat fiind ca histamina joaca un rol in mentinerea starii de veghe, medicamentele anit-histaminice pot provoca o diminuare a atentiei. Va sfatuim sa respectati cu strictete prescriptia dea a nu conduce vehicule si de a nu consuma lacool in timpul tratamentului.
Diferiti Alergeni 
– Alergenii alimentari (trofalergenii, din termenul grec trophe, alimentatie) sunt prezenti in alimentatie (arahide, de exemplu)..
– Alergenii de contact sunt substante chimice sau naturale susceptibile de a provoca o alergie prin simplul contact (detergenit, metale, cosmetice, plante..).
– Alergenii medicamentosi (antibioticele, antiinflamatoarele, anestezicele, substantele de contrast..) pot provoca o reactie alergica, indiferent de modul lor de administrare.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Efectele histaminei si dferiti alergeni

Lasă un răspuns