Cea mai odihnitoare pozitie de somn0 Comments

Publicat in:
Etichete: articulatii, dormit, dureri, gat, inima, odihnitor, pozitie, somn

Somnul reprezinta o ocazie excelenta pentru corpul uman de a-si reimprospata puterile si de a recapata energia pierduta in timpul zilei. In contextul somnului, organele se odihnesc, iar creierul isi revine dupa o zi incarcata si cat se poate de stresanta in functie de treburile cotidiene.

Expertii sunt de parere ca oamenii petrec cel putin o treime din viata dormind. Conform datelor publicate de Daily Mail, nu numai numarul orelor pe care le dormiti este important, ci si felul in care cineva se odihneste in pat.

Cea mai odihnitoare pozitie de somn

Cea mai odihnitoare pozitie de somn

Specialistii au observat ca urmare a unor studii ca circa 95 % dintre oameni adopta cam aceeasi pozitie in momentul in care se odihnesc.

In cazul in care va aflati in categoria celor care dorm pe o parte, expertul Jim Horne de la Centrul de Cercetare a Somnului din cadrul Universitatii Loughboroug sustine ca aceasta pozitie favorizeaza reducerea refluxului de acizi si a indigestiei.

Dormitul pe o parte duce la aparitia unor riduri pe chipul tau

Totusi, daca veti ajunge sa dormiti in pozitia respectiva, atunci ridurile de pe chipul vostru vor deveni treptat mai pronuntate. Fata se striveste de suprafata pernei, iar ridurile sunt mai vizibile din aceasta cauza.

Specialistii mai spun ca in cazul in care va aflati printre cei care sforaie, mai ales la cei cu o greutate mai mare, surplusul de grasime de la gat va intensifica acest aspect neplacut, care va poate chiar asfixia la un moment dat. Daca veti dormi pe spate, trebuie spus ca tesuturile din corp nu prea se oxigeneaza bine, asa ca in timp puteti avea probleme cu bolile de inima.

In cazul in care veti adormi in pozitia unui fetus, desi veti exercita o presiune pe coloana, somnul in aceasta pozitie este binefacator, ca urmare a faptului ca spatele se destinde si diminueaza presiunea exercitata pe discurile coloanei vertebrale.

Va doare gatul, daca dormiti pe pieptul partenerului

Cu toate acestea, este recomandat sa nu aveti o perna prea inalta, insa nici prea joasa, iar gatul sa fie situat la nivelul corpului, altfel va vor durea muschii din zona gatului.

Daca adoptati in timpul somnului pozitia similara cu a unei linguri, trebuie sa stiti ca ea poate sa favorizeze atingerea intre membrii cuplului, fapt ce determina diminuarea stresului.

Cu toate acestea, organismul ajunge sa stea in aceasta pozitie in timpul somnului, majorand durerile in articulatii si muschii spatelui.

Mai trebuie sa stiti ca, daca aveti obiceiul de a dormi pe pieptul partenerului, ati putea avea in timp dureri ale gatului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cea mai odihnitoare pozitie de somn

Lasă un răspuns