Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 15, 2010

METHEMOGLOBINEMIE

Publicat pe 15 oct. 2010 at 5:42pm

>

METHEMOGLOBINEMIE Prezenţa methemoglobinei în sânge. Printre simptomele pe care le determină aceasta se numără: cianoza (colorarea albastră a pie­lii), oboseală, dureri de cap, dis-pnee (lipsă de aer) şi greaţă per­sistente. Poate fi ereditară sau dobândită ca urmare a toxicităţii unei game largi de medicamente. A fost depistată la bebeluşii sub şase luni hrăniţi cu biberonul, în condi­ţiile în care apa din regiune avea un conţinut ridicat de nitrati.

METENCEFAL – Corpul Uman

Publicat pe 15 oct. 2010 at 5:41pm

>Regiune a creierului posterior (rombencefal), care se transformă în bulbul rahidian. Metencefalul este format din cerebel (parte care intră în structura rombencefalului) şi punte (regiunea creierului situ­ată în faţa cerebelului).

METATARSALGIE – Corpul uman

Publicat pe 15 oct. 2010 at 5:39pm

>

METATARSALGIE Durere prezentă la nivelul oaselor metatarsiene ale piciorului. Dure­rea este resimţită la nivelul capu­lui metatarsienelor. Afecţiunea, care tinde să afecteze mai frecvent femeile supraponde­rale de vârstă mijlocie, este atenu­ată prin purtarea de talonete spe­ciale şi încălţăminte corectivă care contribuie la redistribuirea greu­tăţii pe capul celui de-al doilea şi al treilea metatarsian. Uneori, poate fi nevoie de intervenţie chirurgicală pentru rezolvarea problemei.

Metatars – Corpul Uman

Publicat pe 15 oct. 2010 at 5:38pm

>Grupul de cinci oase lungi ale picio­rului, cu rol în susţinerea greută-Metacarpul este format din cinci oase care fac legătura intre carp (încheietura mâinii) şi falange (degete). Fiecare metacarpian este format din bază, corp şi cap.

METATALAMUS – Corpul Uman

Publicat pe 15 oct. 2010 at 5:35pm

>

METATALAMUS Parte a talamusului (formaţiune de materie cenuşie din creier), alcă­tuită din doi nudei. în drumul lor către centrii vizuali şi auditivi din cortex, impulsurile nervoase pro­venite de la nivelul ochilor şi ure­chilor trec prin aceşti nudei.