Cuprins articol:
Cauze
Problemele stomacale inca fac multe neplaceri unora dintre noi. Multe persoane au dificultati din cauza neplacutelor gaze care apar si se manifesta la stomac. Medicii sunt de parere ca acestea apar in cadrul digestiei, ca urmare a mancatului pe fuga sau a vorbitului in timpul mesei.
Exista si anumite alimente, precum fasolea si varza, care produc asemenea neplaceri.
In plus, si unele probleme de sanatate, precum constipatia sau colonul iritabil va pot aduce in situatia de a avea gaze la stomac. Potrivit opiniei specialistilor, in momentul in care acestea nu sunt eliminate, determina manifestarea balonarii, care cauzeaza disconfort.
Remedii naturiste pentru gaze in stomac
Fitoterapeutii recomanda folosirea cu incredere a anumitor plante, care favorizeaza eliminarea gazelor intestinale.
Printre plantele care joaca un rol important in cazul in care vrei sa scapi de gazele intestinale, de mare ajutor sunt:
- coriandrul,
- feniculul si
- maghiranul, care au o actiune calmanta.
Coriandrul
De exemplul, coriandrul il poti folosi sub forma unei infuzii, pregatita dintr-o lingurita de fructe zdrobite la 250 ml de apa clocotita. Pentru a-si face efectul, acest ceai trebuie baut pe parcursul intregii zile.
Nu numai coriandrul, ci si fenicul este o planta din care se poate prepara o infuzie din jumatate de lingurita de fructe la 200 ml de apa fierbinte. Acest lichid cu proprietati calmante se consuma dupa mesele principale ale zilei.
Maghiranul
In cazul maghiranului, acesta este de mare ajutor, daca se bea sub forma de infuzie, de trei ori pe zi. Se prepara ca si celelalte doua plante, dintr-o lingurita de planta la circa 200 ml de apa fierbinte.
Carbunele medicinal
Expertii mai spun ca in cazul in care aveti probleme cu gazele stomacale este bine sa apelati si la carbunele medicinal.
Acesta este util pentru ca poseda o mare putere de absorbtie si reprezinta un remediu eficient pentru eliminarea gazelor. Recomandarea expertilor este aceea de a lua doua comprimate in fiecare zi in care aveti probleme.
Incercati sa evitati mancarea de mazare, fasole sau varza, daca stiti ca va produce reactii adverse la stomac, mai spun specialistii in nutritie. Medicii mai spun ca nu este recomandat sa luati carbunele medicinal alaturi de alte medicamente, ci la cel putin doua ore distanta, ca timp.
Ghimbirul
O alta planta care are efecte benefice in cazul balonarilor este ghimbirul, a carei radacina stimuleaza digesti si elimina gazele intestinale.
Este bine sa mesteci o jumatate de felie de ghimbir, daca ai gaze la stomac sau sa il bei sub forma de ceai.
Pentru asta, este recomandat sa fierbi 10 g de ghimbir in 300 ml de apa, timp de zece minute. Apoi, trebuie sa consumi circa trei cani pe zi, iar problemele vor disparea.
Chimenul si argila
Mai sunt folositoare si chimenul si argila. In cazul chimenului, trebuie sa luati o lingurita cu putina pulbere chiar inainte de masa, iar argila se consuma dimineata si seara, combinata cu 300 ml de apa.