Neurochirurgia si urgentele0 Comments

Publicat in:
Etichete: biopsia, hematoamele, neurochirurgia, neurochirurgia si urgentele

BIOPSIA STEREOTAXICA

Stabilirea unui diagnostic exact întâmpină uneori dificultăţi în cazul tumorilor cerebrale şi al unor boli neurologice rare. Poate fi necesară prelevarea unui fragment de leziune pentru a se determina natura acesteia (biopsie).

Pentru a se realiza prelevarea fără riscul de a atinge altă zonă în afara celei lezate, se apelează la stereotaxie: prin intermediul scanneru-lui sau al RMN se iau imagini, a căror analiză pe computer oferă o viziune precisă în spaţiu a zonei afectate. După aceea se poate proceda la intervenţia în cursul căreia se face prelevarea – biopsia.

Hematoamele din interiorul cutiei craniene apar în urma unui traumatism cranian, de obicei la scurt timp după un accident, şi pot duce la moarte rapidă dacă nu sunt tratate de urgenţă. Tumorile cerebrale. Se procedează adesea la o interventie chirurgicală asupra unui pacient afectat de o tumoare cerebrală. Aceasta constă în extirparea tumorii sau a unei mici părţi din ea (biopsie) pentru a i se determina natura.

Hidrocefalia. Când inflamaţia este acută, ea poate duce la comă sau la decesul pacientului, care trebuie operat de urgenţă. Intervenţia constă în devierea provizorie a lichidului cefalorahidian înspre torace sau abdomen cu ajutorul unui cateter (derivaţie ventriculară).

NEUROCHIRURGIA Şl URGENŢELE

Secţiile de neurochirurgie, prin însuşi specificul lor, sunt relativ puţine. Cu toate acestea, numeroase cazuri impun intervenţii urgente de neurochirurgie. Pentru a suplini lipsa de secţii, urgenţele de neurochirurgie sunt centralizate într-un centru unic, care se schimbă continuu. Imaginile radiolo-gice ale pacientului spitalizat sunt trimise la acest centru de gardă: în funcţie de rezultatul investigaţiilor clinice se propune ca pacientul să fie spitalizat pentru a i se da toate îngrijirile necesare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Neurochirurgia si urgentele

Lasă un răspuns